stiri

Internetul mobil a ajuns la 68%

ASUS Fonepad 7 2014

Conform informaţiilor furnizate Autorităţii de către cei 6 operatori activi pe piaţa serviciilor de acces la internet la puncte mobile din România, la finalul anului 2013 erau 13,6 milioane de conexiuni la internet la puncte mobile active, din care 9,6 milioane de conexiuni în bandă largă. Ambii indicatori au înregistrat o creştere anuală de 35%.

Din totalul conexiunilor de acces la internet la puncte mobile în bandă largă, 50% corespundeau utilizatorilor pe bază de abonament (4,8 milioane), restul fiind furnizate prin intermediul cartelelor preplătite (4,8 milioane). Numărul conexiunilor corespunzătoare serviciilor de acces la internet la puncte mobile în bandă largă furnizate prin intermediul cartelelor preplătite a înregistrat o creştere de peste 54%, superioară celei înregistrate de conexiunile de acces la internet în bandă largă pe bază de abonament, de aproximativ 19%.

“Preferinţa utilizatorilor români pentru mobilitate s-a manifestat printr-o creştere a gradului de utilizare a serviciilor de telefonie mobilă şi acces la internet la puncte mobile şi în anul 2013. Astfel, numărul conexiunilor de acces la internet la puncte mobile active a crescut cu 35% în anul 2013, iar numărul terminalelor/cartelelor SIM care permit accesul la internet în bandă largă a depăşit 11 milioane”,a declarat Eduard Lovin, directorul executiv al ANCOM, în cadrul ZF Mobilio ‘14, unde ANCOM a prezentat datele statistice cu privire la evoluţia pieţei telefoniei mobile şi a internetului mobil în anul 2013.

Numărul total de terminale/cartele SIM care permiteau accesul la internet la puncte mobile prin intermediul tehnologiilor EV-DO, 3G/3G+, 4G a ajuns la 11,1 milioane, de la 8,7 milioane, cât se înregistra la finalul anului 2012.

Archos 70b

Tabletă cu Internet

Rata de penetrare a serviciilor de acces la internet la puncte mobile (numărul total de conexiuni raportat la 100 de locuitori) a înregistrat o creştere cu peste 17 puncte procentuale, atingând, la sfârşitul anului 2013, valoarea de 68%, în timp ce rata de penetrare a conexiunilor de acces la internet în bandă largă la puncte mobile a ajuns la 48%, în creştere anuală cu peste 12 puncte procentuale. Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la 100 de locuitori era de 113,9% la finalul anului 2013.

Raportul de date statistice privind serviciile de telefonie şi acces la internet la puncte mobile a fost realizat pe baza datelor raportate de către furnizorii de astfel de servicii şi poate fi consultat aici.

To Top

Citește articolul precedent:
OnePlus One
OnePlus One – un alt telefon cu 3GB de RAM

Telefoanele foarte puternice pot apărea de unde te aștepți mai puțin. OnePlus One va fi un smartphone dotat cu chipsetul...

Închide