stiri

NVIDIA anunță Tegra K1 cu arhitectură Kepler și 192 de nuclee

Nvidia Tegra K1

NVIDIA face primul anunț important de la CES 2014 oferind informații despre un nou chipset Tegra K1 cu arhitectură Kepler și 192 de nuclee grafice. Arhitectura Kepler a fost concepută inițial pentru calculatoare desktop și laptop-uri. Mai târziu au fost construite supercomputere ce au la bază plăci grafice Kepler.

Chipset-ul Tegra K1 integrează o versiune low-power a acestei arhitecturi însă oferă suport pentru Unreal Engine 4 și OpenGL 4.4.

NVIDIA Tegra K1 oferă calcul în timp real, iluminarea globală, suprafețe reflective dinamice, modificările fizice ale lichidelor, toate afișate în timp real. Chipset-ul Tegra K1 va fi disponibil în două variante. Prima variantă va avea o arhitectură pe 32 biți, frecvența de 2.3GHz și „4-plus-1” nuclee Cortex A15. A doua variantă va veni cu arhitectură pe 64 biți, frecvență de 2.5GHz și două nuclee Denver.

NVIDIA Tegra K1 Demo: Unreal Engine 4

Demonstrația video de mai sus ne arată că jocurile video de pe tabletă vor rula la fel de bine ca cele de pe desktop. E posibil chiar ca în unele jocuri, cum ar fi cele de strategie, tableta și stylusul să ofere un avantaj jucătorilor conectați cu tableta într-o rețea multiplayer.

Nvidia Tegra K1

Nvidia Tegra K1

To Top

Citește articolul precedent:
Sony Xperia Z1
Sony Sirius cu procesor Snapdragon 805

Sony va prezenta la Consumer Electronics Show 2014 (7-11 ianuarie) un telefon dintr-o nouă generație, ce este mai subțire și...

Închide