stiri

O croazieră pe Dunăre cu Google Street View

Google streetview backpack

Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. Astăzi, Google anunță publicarea în Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România.

Câteva locuri impresionante de pe cursul Dunării din România care pot fi explorate în Google Maps:

• Cazanele Mari, în dreptul Peşterei Ponicova
• Rasarit pe Dunăre (podul Cernavodă)
• Podul Anghel Saligny (Cernavoda)
• Cazanele Mici, statuia lui Decebal
• Fortăreaţa Golubac
• Podul Giurgiu – Ruse
• Portile de Fier 1

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”, care realizează croaziere pe Dunăre. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcție. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil in cadrul serviciului Google Maps.

Până în prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos sau Veneția. Alături de Dunăre, utilizatorii pot călători în Street View pe alte două importante fluvii ale lumii: Amazonul și Tamisa.

Google streetview backpack

Google streetview backpack

O croazieră pe Dunăre cu Google Street View, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Memorie flash Intel Micron 3D NAND
Micron și Intel pregătesc memorii flash 3D NAND

Tabletele și laptopurile cu dimensiuni reduse vor profita din plin de noua tehnologie dezvoltată de Micron și Intel. Noua tehnologie...

Închide