stiri

OPPO a lansat seria Find X5

OPPO Find X5 Pro

OPPO a lansat noile telefoane Find X5, mizând pe performanțe ridicate și un design premium. Noile modele Find X5 integrează o unitate de procesare AI dedicată, care îmbunătățește imaginile surprinse pe timp de noapte. În plus, telefoanele includ doi senzori IMX766, beneficiază de conectivitate 5G ultra-rapidă, precum și de tehnologia de încărcare rapidă SUPERVOOC.

Înregistrare video 4K Ultra Night

Înregistrarea video pe timp de noapte reprezintă o provocare pentru multe camere video. OPPO a proiectat unitatea de procesare MariSilicon X ce promite mai multe detalii pe timp de noapte. Bazat pe un proces de fabricație pe 6 nanometri, MariSilicon X nu numai că beneficiază de cea mai avansată inteligență artificială care îmbunătățește puterea de calcul, ci rulează și un algoritm avansat de reducere a zgomotului (AINR) proiectat de Institutul de Cercetare OPPO. Asta înseamnă că poate detecta și reduce zgomotul în fiecare cadru, pixel cu pixel, păstrând în același timp detaliile fine, nuanța pielii și acuratețea culorii.
Rezultatul este o îmbunătățire de patru ori a rezoluției percepută în înregistrările video nocturne, mai puțină granulație și reproducerea superioară a culorilor, făcând posibilă pentru prima dată utilizarea 4K Ultra Night Video pe un smartphone Android.

Desigur, unitatea de procesare MariSilicon X este doar un element cheie al sistemului avansat de imagistică încorporat pe Find X5 Pro. Ambele camerele cu unghi larg și ultra-larg au senzori avansați de 50MP IMX766 de la Sony, cu senzor de 1/1,56” și dimensiunea pixelilor mari de 2um după îmbinarea acestora.
Lucrând îndeaproape cu Sony pentru a personaliza un senzor IMX709 pentru camera frontală a lui Find X5 Pro, OPPO a integrat MariSilicon X pentru a se asigura că selfie-urile arată mai bine ca niciodată, obținând mai multă textură și o reproducere mai precisă a culorilor.

Ecranul telefonului OPPO Find X5 Pro

Find X5 Pro beneficiază și de un display impresionant AMOLED curbat ultra-clar de 6,7 inchi, care continuă liniile curbe ale carcasei. Cu o rezoluție WQHD+ și o acoperire de 100% a gamei de culori P3, ecranul pe 10 biți al lui Find X5 Pro redă mai mult de 1 miliard de culori prin gradații tonale și poate surprinde în profunzime chiar și cele mai subtile schimbări de culoare.

Find X5 Pro îmbunătățește și performanța ecranului prin utilizarea în premieră a unui sistem de calibrare a culorilor cu luminozitate multiplă, redând astfel culori consistente, indiferent dacă priviți ecranul sub lumină artificială slabă sau sub un cer luminos de vară.

Procesor și baterie

Bazat pe un procesor multicore Snapdragon 8 Gen 1 de ultimă generație, Find X5 Pro poate susține chiar și cele mai solicitante jocuri și aplicații. Noul procesor grafic pe 4 nm de la Qualcomm oferă o performanță cu 30% mai bună și o eficiență energetică cu 25% mai mare decât generația anterioară, pe lângă capacitățile AI îmbunătățite.

În ciuda puterii sale de vârf, OPPO și-a dublat eforturile de a crește durata de viață a bateriei pe Find X5 Pro și de a îmbunătăți modul de gestionare a energiei. Bateria mare, cu două celule de 5000 mAh, reflectă o creștere a capacității cu peste 11% față de Find X3 Pro.

Find X5 Pro beneficiază și de Battery Health Engine, o soluție inovativă care ajută la menținerea duratei optime de viață a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp – până la 1600 de cicluri de încărcare, de aproximativ două ori mai mare decât durata de viață standard din industrie. Datorită tehnologiei SUPERVOOC de 80 W, Find X5 Pro poate fi încărcat de la 0 până la 50% în doar 12 minute, iar cu AIRVOOC de 50 W, se poate reîncărca în mod wireless, până la 100%, în doar 47 de minute.

To Top

Citește articolul precedent:
Redmi Note 11
Xiaomi a lansat seria Redmi Note 11 în România

Xiaomi a anunțat lansarea seriei Redmi Note 11 în România. Cele patru noi telefoane inteligente, Redmi Note 11 Pro 5G,...

Închide