telefoane

REVIEW: ROG Phone II – cea mai bună performanță în gaming-ul pe mobil

ROG PHONE II

Telefoanele de gaming au apărut ca un răspuns natural la oferta slabă pe segmentul consolelor de jocuri portabile, fiind încurajate de comportamentul utilizatorilor care preferă să folosească smartphone-ul pentru o mulțime de activități. Multe companii au renunțat pur și simplu la acest segment de piață și au preferat să nu mai dezvolte console portabile din cauza vânzărilor slabe și a șanselor slabe de a concura Sony, principalul producător de console de jocuri.

ASUS a avut o evoluție remarcabilă în domeniul telefoanelor mobile introducând o mulțime de noutăți, inovații și soluții tehnice, multe dintre ele brevetate. Telefonul de gaming ROG Phone II este un alt exemplu de succes într-o zonă îngustă și aglomerată.

Telefonul inteligent este nelipsit din buzunar, prin urmare, este consultat de frecvent de fiecare utilizator. Foarte mulți dintre utilizatorii preferă să se joace în timpul liber, atunci când sunt în mijloacele de transport sau chiar acasă. ROG Phone II merge mai departe de Candy Crush oferind performanțe vizuale pe care alte modele nu le pot atinge.

La exterior, ROG Phone II păstrează forma telefoanelor inteligente de tip tabletă. Ecranul are format 19.5:9, este foarte lat atunci când îl privim în modul peisaj și se întinde dintr-o margine într-alta. Telefonul păstrează tonurile închise, fără prea multe elemente grafice împrumutate din jocuri. Pe spate vom vedea o serie de linii angulare și o grilă de răcire cu aspect metalic.

Butoanele de volum sunt amplasate pe partea dreaptă, la fel ca ZenFone 6, iar în partea de jos veți găsi un port USB Type C. Pe laterala dreaptă, există un port special pentru conectarea accesoriilor și a adaptorului de încărcare în modul landscape. Un lucru pe care îl apreciem este prezența conectorului de 3,5 mm pentru căști, sunetul analogic pe căști simple fiind încă preferat de mulți utilizatori datorită simplității sale.

ROG PHONE II

ASUS a conceput carcasa cu un logo ROG iluminat Aura, un lucru pe care nu l-am văzut la prea multe telefoane. Logo-ul e vizibil și atunci când montăm carcasa de protecție, disponibilă în pachet. Acesta din urmă arată mai degrabă ca un exoschelet ce lasă loc pentru camere, butoane și zonele de iluminare

ROG Phone II nu este un telefon voluminos care să nu poate fi utilizat în viața de zi cu zi așa cum s-a întâmplat în cazul altor modele, mai vechi. Telefonul cântărește aproape 240 de grame, este compact, dens datorită sistemului de răcire și mult mai subțire decât s-ar aștepta oricine. ASUS a ales cea mai puternică platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 855 Plus peste care a montat un sistem de răcire avansat cu cameră de vapori pentru a menține temperaturile la un nivel cât mai redus în timpul jocurilor. După cum probabil știți, procesorul înglobează numeroase sonde termice care monitorizează permanent funcționarea acestuia, iar frecvența este redusă dinamic pentru a nu supraîncălzi chipsetul până la distrugere. Având un sistem de răcire mai puternic, temperaturile rămân scăzute iar frecvența rămâne crescută, fapt pe care îl vom sesiza în benchmark-uri.

Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 855 Plus este fabricată pe baza celui mai avansat proces de producție, pe 7 nanometri, și funcționează la frecvența de 2,96 GHz. Chipsetul integrează și grafica Qualcomm Adreno 640 însărcinată cu valorificarea jocurilor din magazinul Google Play.

Telefonul integrează nu mai puțin de 12GB de memorie RAM, valoare pe care mulți dintre noi nu o avem pe desktopul de acasă. Memoria RAM este mai mult decât suficientă pentru absolut orice fel de aplicație, această cantitate fiind mai rar întâlnită pe telefoane. ROG Phone II este un telefon Dual-SIM îndeplinind această cerință a multor utilizatori ce folosesc serviciile a două companii din considerente costuri. Accesul la sertarul cu SIM-uri se face la fel de simplu ca la orice alt telefon, în pachet existând un ac ejector.

ASUS a înțeles că pentru cel mai bun telefon de gaming are nevoie de cel mai bun ecran de pe piață. ROG Phone II vine cu un ecran de tip AMOLED, adică un ecran bazat pe o tehnologie organic LED capabilă să genereze culori foarte intense. Ecranul cu diagonala de 6,59 inci și formatul de 19.5:9 (rezoluție 2340×1080) poate afișa cadre cu culori intense la frecvența de 120Hz, fapt care este cu atât mai surprinzător.

ROG PHONE II

ROG PHONE II

Modulul Wi-Fi integrat 802.11a/b/g/n/ac (2×2 MIMO) asigură descărcarea rapidă a jocurilor, Acesta este completat de conexiunea LTE Cat.20 a modemului Snapdragon ce poate ajunge până la 2Gbps. Bineînțeles, există un conexiune Bluetooth V 5.0 (BR/EDR+LE) și una NFC.

Un telefon de gaming, ce insistă pe partea grafică are nevoie de un ecran deosebit, ce poate să reproducă rapid culori cât mai intense.

Specificații principale pentru ROG Phone II

 • Procesor Qualcomm Snapdragon 855 Plus, 2.96GHz,7nm, 64-bit, octa-core, grafică Adreno 640
 • Ecran AMOLED, 6,59 inchi 19.5:9 (2340×1080), 120Hz/1ms, 10-bit, HDR,600nits
 • Memorie RAM LPDDR4X 12GB
 • Cameră principală Sony IMX586 48MP
 • Stocare 512GB
 • WLAN WiFi 802.11a/b/g/n/ac (2×2 MIMO), 802.11ad 60GHz
 • Design orientat Landscape, Dual Surrounding Vibration, difuzoare stereo orientate frontal
 • Baterie 6000mAh, suportă încărcare Quick Charge 4.0, ROG HyperCharge de 30W
 • Accesorii AeroActive Cooler II, căști ASUS ZenEar Pro Hi-Res, cablu Type-C 120cm, adaptor, ac ejector, documentație

ROG Phone II este cel mai puternic dispozitiv mobil al anului 2019, care a reușit să treacă peste pragul psihologic de 500.000 de puncte în benchmark-ul Antutu v8. Este vorba de versiunea ROG Phone II cu 12GB de memorie RAM și 512GB spațiu de stocare care a obținut un scor mediu de 506.832 de puncte. Cifra este cu atât mai convingătoare odată ce această valoare este dată ca medie a 1000 de rulări ale benchmark-ului pe diverse terminale.

Telefonul pe care l-am avut la test are o configurație similară prin urmare am dorit să testăm pe cont propriu dacă această cifră se susține. După ce am încărcat bateria la maximum și am menținut adaptorul conectat, am setat X Mode din bara de comenzi rapide pentru creșterea performanței. Rezultatul nostru în Antutu v8 a urcat la 503908 puncte, apropiat de cel publicat în mod oficial de Antutu.

În cazul multor telefoane obișnuite, echipate cu aceeași platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 855 Plus, performanțele scad rapid imediat ce se încălzește procesorul. În cazul lui ROG Phone II, sistemul de răcire mai performant își face treaba foarte bine, scoruri bune obținându-se chiar dacă rulați benchmark după benchmark.

ROG PHONE II

ROG PHONE II

ROG Phone II este un telefon de gaming, prin urmare nu am fi putut să nu rulăm benchmarkul 3DMark. Încă de la instalare 3DMark a ținut să menționeze că ROG Phone II poate peste 99% din dispozitivele ce au rulat acest test. Tot ce trebuie să ne asigurăm e că bateria este încărcată la 100% și că modul X este activat.

Jocurile au fluiditate, culori foarte intense și o rezoluție mai mare decât cea pe care o poate percepe ochiul uman. Acțiunea de pe ecran se derulează dinamic și plăcut în același timp însă jocurile pe mobil au nevoie de o serie de optimizări pentru a putea fi controlate. În lipsa mult îndrăgitului mouse, pe care nimeni nu a putut să-l înlocuiască până în prezent, oricât demult s-ar fi străduit, utilizatorul se vede nevoit să folosească butoanele tactile pentru a controla obiectele din joc. ROG Phone II aduce în plus față de ecranul tactil cu un timp de răspuns foarte bun două butoane cu ultrasunete denumite AirTriggers. Acestea pot prelua rapid comanda mai ales după o scurtă perioadă de acomodare, fiind un element noul în lumea gamingului. Atunci când sunt folosite în joc, butoanele AirTriggers îți dau impresia că anticipează mișcarea ta, oferind un control și mai bun decât ți-ai putea imagina.

ROG Phone II stă foarte bine când vine vorba de accesorii. Telefonul este livrat într-un troler pentru deplasări, împreună cu un set larg de accesorii ce include Twinview Dock II, ROG II Kunai Gamepad, WiGig Display Dock, Mobile Desktop Dock, ROG Phone Bag și ROG Phone II Lighting Armor Case.

Accesorii incluse în pachetul de bază ROG Phone II

 • AeroActive Cooler II
 • Căști cu microfon ASUS ZenEar Pro Hi-Res (opțional)
 • Carcasă transparent / Carcasă Aero
 • Cablu Type-C la C (120cm)
 • Ac ejector sertar SIM
 • Adaptor alimentare USB (18W / 30W)
 • Documentație (ghid utilizator, garanție)

Pe lângă gama mare de accesorii, comercializate separat pentru a extinde funcționalității telefonului sau oferite cu varianta de top, utilizatorul primește în pachetul de bază un sistem de răcire suplimentar, denumit AeroActive Cooler II. Acesta se fixează pe telefon, este alimentat de un port USB 3.1 Type C și poate reduce temperaturile dispozitivului în timpul utilizării intensive.

AeroActive Cooler II pentru ROG PHONE II

AeroActive Cooler II pentru ROG PHONE II

Concluzii: Best Performance

ROG Phone II oferă în prezent cea mai bună performanță în gaming-ul pe mobil, iar paleta largă de accesorii te lasă să te joci nu doar în stilul unui smartphone, ci după cum preferi. Prețul dispozitivului nu e chiar mare, fiecare fiind liber să opteze pentru un unul sau mai multe accesorii, după nevoi și buget.

PRO+

 • Performanță susținută
 • Ecran excelent
 • Set extins de accesorii

ANTI-

 • Greutate ușor ridicată
 • Interfață în tonuri închise
 • Preț ridicat pentru accesorii
To Top