stiri

Rezultate financiare record pentru Samsung Electronics pe primul trimestru din 2012

Sigla SAMSUNG

Producătorul coreean Samsung Electronics a raportat venituri de 45,27 trilioane de won (aproximativ 30,12 miliarde de Euro) pe primul trimestru al acestui an, cu 22% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Produsele cu cel mai mare succes au fost telefoanele mobile GALAXY Note și GALAXY S II.

Compania aproape și-a dublat profitul trimestrial

Profitul net a fost de aproximativ 3,36 miliarde de Euro (5.05 trilioane de won). Profitul operațional al companiei pe această perioadă se ridică la 3,89 miliarde de Euro (5.85 trilioane de won), cu 98 de procende mai mare față de anul trecut.

Potrivit companiei, profitul a crescut în cazul telefoanelor mobile și al panelurilor pentru ecrane, marginea de profit operațional fiind îmbunătățită cu 1,7 procente la 12,9%.

Dispozitivele inteligente au generat cele mai mari câștiguri

Samsung Galaxy NoteSamsung a înregistrat cele mai bune performanțe pe trimestrul întâi cu diviziile de comunicații mobile, sisteme de telecomunicații, soluții IT și Digital Imaging. Profiturile operaționale pe Q1 ale acestora patru au totalizat 4,27 trilioane de won, echivalentul a 2,84 miliarde de Euro. Aceleași 4 business-uri au totalizat venituri de 12,57 miliarde de Euro, cu 86% mai mult față de Q1 din 2011.

GALAXY Note și GALAXY S II au fost produsele care au contribuit cel mai mul la creșterea profitabilității companiei. Cele două gadgeturi dotate cu sistem Android alături de alte telefoane premium  au înregistrat creșteri semnificative în China, America Centrală și de Sud, Orientul Mijlociu și în Africa.

Samsung se așteaptă să continue în același ritm și în Q2, punându-și bazele pe viitorul dispozitiv GALAXY ce va fi anunțat pe 3 mai la Londra.

AndroidLive.ro a estimat veniturile în Euro folosind conversia 1 Euro = 1503,11 KRW. Puteți consulta datele oficiale aici.

To Top

Citește articolul precedent:
Ce prețuri și culori vor avea tabletele ASUS Transformer TF300

După cum știți în urmă cu vreo 2 săptămâni am testat noua tabletă Transformer TF300. Dincolo de micile neajunsuri ce...

Închide