stiri

Samsung a dezvoltat prima memorie LPDDR5X de 16Gb, construită pe 14 nanometri

Samsung LPDDR5X DRAM

Samsung Electronics a anunțat că a dezvoltat prima memorie DRAM pe 14 nanometri (nm) bazată pe module LPDDR5X de 16 gigabiți. Noile memorii vor oferi un impuls dezvoltării de dispozitive de înaltă performanță, inclusiv 5G și inteligența artificială (AI).

LPDDR5X de la Samsung este o memorie DRAM mobilă de ultimă generație concepută pentru a crește semnificativ viteza, capacitatea și economia de energie pentru viitoarele aplicații 5G. În 2018, Samsung a livrat prima DRAM LPDDR5 de 8 Gb din industrie, iar acum, compania se îndreaptă dincolo de piețele mobile cu prima memorie DRAM LPDDR5X de 16 Gb.

Memoria DRAM LPDDR5X va oferi viteze de procesare a datelor de până la 8,5 gigabiți pe secundă (Gbps), care sunt de peste 1,3 ori mai rapide decât vitezele de 6,4 Gbps, atinse în cazul LPDDR5. Cipul LPDDR5X de 16 Gb va permite integrarea a până la 64 GB per pachet, pentru a veni în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru memoriile DRAM de capacitate. Spre finalul acestui an, Samsung va începe să colaboreze cu producătorii de memorii pentru a transpune mai ușor noile tehnologii în produse finite.

To Top

Citește articolul precedent:
OnePlus 9
Black Friday: OnePlus oferă reduceri la telefoane

Telefoanele inteligente de la OnePlus vor beneficia de reduceri importante cu ocazia Black Friday 2021. Modelele OnePlus 8T și OnePlus...

Închide