aplicatii

Samsung lansează o aplicație pentru cei cu discromatopsie

Samsung Seecolors

Samsung lansează o aplicație completă și sigură de mobil și TV pentru cei care pot suferi de discromatopsie. Aplicația își dorește să îmbunătățească calitatea vieții pentru sute de milioane de oameni de pe întregul glob care au Deficiențe de Percepție a Culorilor (CVD).

Samsung reglează ecranul pentru cei cu deficiențe de dercepție a culorilor

Aplicația SeeColors poate detecta tipul de deficiență vizuală și poate recalibra culorile afișate de ecranul televizorului, în funcție de rezultatul testului. Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură culori vizibile chiar și pentru cei diagnosticați cu Deficiențe de Percepție a Culorilor.

O soluție pentru cei cu discromatopsie

Văzul este cel mai important simț al omului. Astfel, cei care au discromatopsie nu se pot bucura de o viață plină de culori. O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD pot observa doar câteva mii de culori. Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu CVD, ceea ce înseamnă că sunt afectați 8% dintre bărbați și aproximativ 0.5-1% dintre femei la nivel global, conform unor studii demografice reprezentative făcute în Europa și în America de Nord.

Samsung – Aplicatia SeeColors pentru cei cu discromatopsie

Aplicația SeeColors, pentru smartphone-urile de top Samsung și pentru Smart TV-uri cu sistem de operare Tizen (gama SUHD 2016), poate identifica existența oricărui tip de CVD cu o acuratețe de peste 90%. Aplicația măsoară gradul și tipul de discromatopsie al utilizatorului, care poate fie să își conecteze Smartphone-ul Samsung la Smart TV, fie să o descarce direct de pe Smart TV Hub. Aplicația recalibrează culorile ecranelor TV, bazându-se pe rezultatele specifice fiecărui utilizator. SeeColors poate fi descărcată gratuit din Galaxy Play, Samsung Galaxy Apps, pentru smartphone, iar aplicația pentru TV este disponibilă în SmartHub.

Samsung Seecolors

Samsung Seecolors

To Top

Citește articolul precedent:
Facebook Messenger
9,6 milioane de români au conturi pe Facebook

La începutul anului 2017 existau în România 9,6 milioane de conturi de Facebook, dintre care 9,266 (96,52%) și-au declarat orașul....

Închide