stiri

Samsung poartă discuții pentru cumpărarea BlackBerry

Conform Reuters, Samsung se află în negocieri avansate pentru cumpărarea companiei canadiene BlackBerry. Coreenii de la Samsung oferă 7.5 miliarde de dolari pentru o companie care a resimțit foarte puternic șocul Android. Pastilele administrate de Google au avut un gust amar pentru multe companii care și-au privit afacerile cum scad de la o zi la alte. Cele mai afectate au fost Nokia, Microsoft și BlackBerry.

Samsung plătește o sumă astronomică pentru o companie muribundă ce stă pe un bulgăre de aur și anume portofoliul bogat de patente înregistrate la nivel global. BlackBerry deține mai mult de 44.000 de patente cu o valoare estimată de 1.43 miliarde de dolari.

Oficialii BlackBerry neagă aceste discuții spunând că nu există o negociere în acest sens.

După achiziția patentelor BlackBerry, Samsung nu va mai plăti licențe pentru multe dintre tehnologiile pe care le folosește iar procesele cu Apple s-ar simplifica foarte mult. Mai multe informații despre acest subiect puteți găsi pe Reuters.com.

blackberry-10-os-4

To Top

Citește articolul precedent:
Mark Zuckerberg
Românii au 7,6 milioane de conturi de Facebook

Românii au 7,6 milioane de conturi de Facebook conform studiilor realizate de Facebrands.ro. Numărul de utilizatori români de internet cu...

Închide