stiri

Sony lansează noul telefon Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV

Sony crede că fotografia este cea care va face diferența între telefoanele inteligente de ultimă generație. Sony a lansat recent cel mai noul smartphone Xperia 1 IV, dezvoltat special pentru utilizatorii care caută cele mai noi tehnologii în materie de telefoane, precum tehnologie imagistică de ultimă generație, capabilități avansate de gaming și funcții audio puternice.

Xperia 1 IV dispune de 3 obiective: unul ultra-wide de 16mm, unul wide de 24mm și un nou obiectiv unic telefoto 85-125mm cu zoom optic, pentru a le oferi creatorilor posibilitatea de a capta o gamă largă de conținut.

Toate obiectivele au un senzor de imagine „Exmor RS pentru mobil” de 12MP, cu o viteză de citire de până la 120 de cadre pe secundă. Această capabilitate permite dispozitivului să înregistreze video slow-motion la rezoluție 4K 120 de cadre pe secundă până la 5x, cu Real-time Eye AF și Real-time tracking pentru fotografierea de imagini statice cu fiecare obiectiv. Xperia 1 IV combină și informații despre adâncimea de câmp, folosind senzorul 3D iToF, și detectarea subiecților utilizând inteligența artificială, pentru autofocalizare precisă în condiții de luminozitate scăzută.

Utilizatorii pot capta și reda scene aflate în mișcare rapidă și video slow-motion până la 5x datorită abilității dispozitivului de a înregistra la rezoluție 4K HDR 120 de cadre pe secundă pe toate obiectivele.

Xperia 1 IV combină un un obiectiv puternic telefoto cu zoom optic, cu bokeh excelent și tehnologie avansată de autofocalizare care livrează imagini incredibile. Xperia 1 IV permite Real-time Eye AF și fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă cu AE (auto expunere)/AF în HDR pe toate cele 3 obiective, pentru a capta atât portrete ale oamenilor, cât și ale animalelor, chiar și atunci când sunt fotografiați subiecți aflați în mișcare sau în condiții de fotografiere dificile.

Printre specificațiile avansate pentru gaming se numără display-ul de 120Hz, reducerea efectului motion blur și rata de scanare a ecranului la 240Hz. Mai mult, funcția game enhancer include L-y (low gamma) raiser, egalizator audio și optimizare pentru chat-ul vocal, pentru a oferi o experiență de gaming imersivă. Xperia 1 IV este calibrat de Qualcomm Snapdragon Elite Gaming pentru performanțe superioare în gaming.

Cu un display OLED 4K HDR cu o rată de reîmprospătare a ecranului de 120Hz și fără notch care să întrerupă redarea conținutului pe ecranul wide de 6,5 inchi cu raport de aspect 21:9, Xperia 1 IV oferă o experiență de vizionare unică, imersivă. Display-ul lui Xperia 1 IV este cu 50% mai luminos și include Real-time HDR drive pentru vizibilitate îmbunătățită atât în zone cu luminozitate crescută, cât și în cele întunecate, chiar și în medii supra-expuse.
Telefonul este bazat pe platforma mobilă Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 (pe 4 nm) și este fabricat în două variante, cu 12GB memorie RAM și 256GB sau 512GB spațiu de stocare.

Xperia 1 IV dispune de certificare IP65/68 în ceea ce privește rezistența apă și praf și folosește Corning Gorilla Glass Victus pe spate și pe partea din față.

Preț și disponibilitate

Xperia 1 IV va fi disponibil pentru cumpărare începând cu jumătatea lunii iunie 2022, la un preț recomandat de 6.599 lei.

To Top

Citește articolul precedent:
Realme Pad Mini
Realme a lansat tableta Pad Mini cu procesor Unisoc

Tabletele cu Android și-au fidelizat clienții prin performanțele ridicate și ecranele generoase. Ideale pentru clipele de relaxare din living, noile...

Închide