stiri

Spectrul 4G va fi eliberat în mai puțin de un an

HTC Amaze 4G

Europenii vor putea accesa servicii de internet 4G începând de anul viitor. Decizia Parlamentului European prevede ca dată limită 1 ianuarie 2013 pentru eliberarea spectrului de frecvență de 800MHz. Fiecare stat membru al Uniunii Europene, inclusiv România, va fi obligat să se supună acestei decizii.

Vitezele de internet pentru rețelele 4G (LTE, WiMAX) ajung până la 100Mbps, vizionarea directă a unui film FullHD pe o tabletă performantă fiind posibilă prin conexiunea la o astfel de rețea. Viteza mare a conexiunii 4G aduce și alte beneficii cum ar fi vizionarea posturilor TV, a camerelor web amplasate în orașe precum și descărcarea rapidă a fișierelor mari.

În prezent banda de 800MHz este ocupată de transmisiile TV analogice. O altă repercursiune a acestei legi este faptul că trecerea la televiziunea digitală va fi accelerată și în statele sărace ale Uniunii.

Banda de frecvență de 800MHz este ideală pentru transmisia de date către populație. Undele radio la această frecvență penetrează mai bine pereții clădirilor decât frecvențele superioare furnizând o recepție de calitate pe distanțe mari fără pierderi masive de semnal. Amplasarea unor relee 4G ar trebui să fie mai ieftină pe viitor decât tehnologii mai vechi.

Pentru aprofundarea acestor informații și buna înțelegere a datelor puteți citi întregul comunicat de presă pe site-ul Parlamentului European.

HTC Amaze 4G
HTC Amaze 4G (foto) – unul dintre telefoanele compatibile cu standardul american 4G.

To Top

Citește articolul precedent:
Motorola RAZR XT910
Motorola publică planurile de update la ICS

Motorola publică planurile sale pentru actualizarea sistemelor de operare instalate pe echipamentele lansate până în prezent. Sistemul de operare Android...

Închide