Telefoane Android cu procesoare Intel Atom

| |

Motorola va colabora cu Intel pentru realizarea mai multor tipuri de dispozitive, inclusiv telefoane mobile. Procesoare Intel Atom se vor regăsi pe telefoanele Motorola în combinație cu sistemul de operare Android.

Anunțul a fost făcut în cadrul CES 2012 iar semnarea parteneriatului strategic pe mai mulţi ani va schimba radical piața telefoniei mobile. Această colaborare, care acoperă şi tablet PC-urile, va aduce pe piață modele performante motorizate de versiuni reconcepute ale procesoarelor Intel Atom. Puterea oferită de procesoarele Atom s-ar putea să surclaseze cele mai performante chipset-uri ARM.

Companiile vor colabora la nivel de hardware, software şi servicii pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor soluţii complete şi o experienţă de utilizare liniară, care să ofere o durată de viaţă mare a bateriei, o performanţă ridicată, capabilităţi foto şi video avansate şi conexiune wireless performantă.

se spune în comunicatul de presă publicat cu ocazia acestui parteneriat.

Intel a luat startul cu întârziere, subestimând practic segmentul tabletelor. Parteneriatul cu Motorola (companie deținută de Google – proprietarul sistemului de operare Android) aruncă în piață un competitor puternic pentru Apple, NVIDIA, Texas Instruments sau Qualcomm.
Terminalele vor fi disponibile în a doua jumătate a anului 2012.

Telefon Intel Atom

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!