stiri

Telefonul și tableta sunt tot mai folosite pentru comenzi online

Infografic Emag Black Friday 2015

Valoarea totală a comerțului online din România a ajuns la 1,4 Miliarde EURO în anul 2015 conform datelor strânse de GPeC. Compania nu a luat în calcul persoanele juridice , plățile de facturi la utilități, bilete de avion, rezervări hoteliere sau de vacanțe și călătorii, bilete la spectacole etc.

România are o populație totală de aproximativ 19,8 milioane de locuitori și o populație activă de 13 milioane cu vârsta cuprinsă între 16 și 55 de ani. Dintre aceștia, 11 milioane sunt utilizatori de Internet. Din cele 11 milioane de utilizatori de Internet, 6,7 milioane au făcut cumpărături online vreodată. Majoritatea preferă să folosească încă desktop-ul atunci când cumpără online, dar Mobile-ul a crescut spectaculos în 2015. Astfel, în ultimele luni ale anului 2015, peste 50% din traficul marilor magazine online a fost generat de dispozitive mobile.

1,4 milioane de români au cumpărat online prin intermediul unui dispozitiv mobil, iar aprox. 850.000 prin intermediul unei aplicații mobile. În prezent, rata de penetrare Mobile în România este de peste 100%, existând mai multe sim-uri active decât populația țării.

Rata de penetrare a dispozitivelor mobile de tip smartphone a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimii 4 ani. Dacă în România anului 2012 existau aprox. 2,5 milioane de smartphones, în prezent numărul acestora depășește 10 milioane, indicând o rată de penetrare de peste 50%.

Infografic Emag Black Friday 2015

Infografic Emag Black Friday 2015

Emag rămâne în continuare cel mai mare magazin online din România, iar Black Friday este evenimentul care aduce cele mai mari vânzări.

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Zenfone 2
Asus Zenfone 3 – zvonuri, informații, specificații

Informațiile despre noul telefon Asus Zenfone 3 vin din surse surse tot mai credibile. Dacă primele vești despre acest telefon...

Închide