stiri

Topul producătorilor de telefoane vine cu surprize

Xiaomi Mi 10T Pro

Topul producătorilor de telefoane mobile se schimbă de la trimestru la trimestru în funcție de modelele nou lansate. Samsung continuă să domine de departe acest top, fiind principalul producător de telefoane mobile la nivel mondial. Modelele Galaxy S20 au fost bine primite pe majoritatea piețelor. Apple continuă declinul și lasă loc companiilor chineze care duc o politică agresivă de preț.

În Europa Centrală și de Est, Xiaomi a urcat o poziție și a devenit al doilea cel mai mare producător de telefoane inteligente în al doilea trimestru din 2020. În același raport se arată că Xiaomi a continuat să fie brandul numărul unu în Polonia pentru al doilea trimestru la rând, cu o cotă de piață de 29% în Q3 din 2020. În Ucraina, Xiaomi este pe primul loc pentru al optulea trimestru consecutiv, cu o cotă de piață de 40% în trimestrul al treilea din acest an. În Europa, compania a cunoscut o creștere de 91%, a ajuns la o cotă de piață de 19% și s-a menținut pe poziția a treia în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, în aceeași perioadă.

Top Q3 2020 - producători de telefoane

Top Q3 2020 – producători de telefoane

Spania este caz deosebit față de restul țărilor din Europa. Aici, în trimestrul 3 al anului 2020, Xiaomi ocupă prima poziție cu o cotă de piață de 34%, fiind urmată de Samsung cu 26%. Apple se află pe locul 5 în Spania, cu o cotă de piață de numai 7%.

Creștere înregistrează și chinezii de la Oppo, ce au oferit în ultima perioadă o serie de modele interesant. Huawei scade pe piața europeană, sub efectul măsurilor americane.

Datele au fost furnizate de un raport publicat de Canalys, o firma de cercetare a pieței.

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS ZenFone 7 Pro obține un scor excelent în DXOMARK
ASUS ZenFone 7 Pro excelează în DXOMARK și este evaluat drept cel mai bun telefon pentru selfies video

Camerele foto montate pe ASUS ZenFone 7 Pro obțin recunoașterea specialiștilor de la DXOMARK.ZenFone 7 Pro a obținut un scor...

Închide