stiri

10 lucruri pe care nu le știai despre Facebook

Mark Zuckerberg

În jurul afacerilor mari se învârt întotdeuna povești fascinante. Multe dintre aceste povești nu au o bază reală, fiind adevărate mituri urbane care circulă printre fani, însă altele sunt adevărate în totalitate. 10 dintre cele mai uimitoare și interesate lucruri despre Facebook au fost sintetizate de All Time 10s într-un clip de numai 2 minute și 32 de secunde.

10. Facebook are temă pe albastru

Facebook ar avea o temă pe albastru pentru că Mark Zuckerberg ar fi daltonist și nu ar distinge bine culorile roșu și verde. Albastru ar fi culoarea pe care Mark ar putea să o perceapă cel mai bine. Ipoteza a fost avansată de publicația Washington Post.

9. Islanda și-a scris constituția pe Facebook

Islanda a luat în considerare părerile cetățenilor săi folosind Facebook-ul și a rescris constituția țării. Islandezii pot să-și exprime părerile personale și să propună schimbări pentru legea fundamentală folosind Facebook-ul.

8. Sediul pictat cu graffiti de un artist urban

Dave Choe a pictat cu graffiti primul sediul Facebook. Artistul nu a cerut bani ci acțiuni la Facebook. Astăzi acțiunile lui ar valora circa 200 de milioane de dolari. Acestă informație a fost publicată de New York Times.

7. Divorțurile vin pe Facebook

Rețeaua de socializare s-ar face vinovată de 20% dintre divorțurile din Statele Unite ale Americii. Publicarea materialelor compromițătoare din fostele relații ar afecta în mod negativ cuplurile aflate la început. Crize de gelozie de genul „Cine e urata aia de ți-a dat like pe Facebook” au loc în toată lume.

6. Facemash ar fi fost prima variantă

Prima variantă a rețelei facebook s-ar fi numit Facemash. Domeniul Facebook.com a fost cumpărat pentru 200.000 de dolari în august 2005. Aceste informații vin de la NDTV.

5. Dacă Facebook ar fi o țară

Dacă Facebook ar fi o țară și utilizatorii ei ar reprezenta populația acestei țări, atunci Facebook s-ar situa imediat după China și India. Facebook are peste 900 de utilizatori activi.

4. Miliarde de fotografii încărcărcate pe Facebook

Facebook reprezintă o importantă bancă de imagini. Practic fiecare utilizator își completează voluntar un dosar cu fotografii despre el și prietenii lui. Pe vremuri Securitatea trebuia să plătească agenți pentru a face acest lucru. 300 de milioane de fotografii sunt încărcate pe Facebook în fiecare zi. Site-ul găzduiește 219 miliarde de fotografii, 4% din fotografiile realizate vreodată pe Pământ.

3. Conturile unor oameni morți

Viii cu viii, morții cu morții. Facebook are 30 de milioane de conturi ale unor oameni morți. Există chiar cazuri în care utilizatorii au fost împușcați pentru că ar fi dat unfriend!

Nu are rost să mai menționăm că numărul morților cu cont pe Facebook crește în mod natural, în fiecare zi.

2. Facebook victima hackerilor

În anul 2006, Chris Putnam a trecut de securitatea Facebook și a schimbat 1000 de profile cu stilul MySpace. Dacă vă gândiți că acesta a fost condamnat vă înșelați, Chris Putnam a fost angajat de Facebook.

1. Nu toată lumea iubește Facebook

Burger King a avut o campanie prin care oferea un hamburger oricui dătea unfriend la 10 persoane. Campania a fost suspendată rapid. Informația a fost publicată de New York Times.

10 lucruri pe care nu le știai despre Facebook

To Top

Citește articolul precedent:
Dungeon Hunter 4
Dungeon Hunter 4 disponibil în Google Play

Gameloft a publicat astăzi în Google Play noul Dungeon Hunter 4, un joc mult așteptat de fanii genului. Jucătorul va...

Închide