stiri

Android va conduce pe piata smartphone-urilor

Android își va mări cota de piață până în anul 2015, fiind unul dintre motoarele din spatele dezvoltării telefoanelor inteligente. Conform unor analize făcute publice de Ovum & International Data Corporation (IDC), sistemul de operare Android va fi instalat peste patru ani pe 45.4% din totalul smartphone-urilor vândute în lumea întreagă. Și sistemele de operare Microsoft Mobile și Windows Phone 7 vor beneficia de o creștere, conform celor de la IDC. Microsoft își va regăsi, în anul 2015, sistemele sale de operare pe 20.9% din telefoanele comercializate.

Marele învins în această competiție va fi Symbian care va fi practic eliminat din piață. Apple iOs și Blackberry se vor menține relativ constant în perioada următoare, acesta din urmă având o tendință ușor descrescătoare.
Tablelul de mai jos a fost publicat de Ovum & International Data Corporation (IDC) și reprezintă o estimare a pieței smartphone-urilor. Datele reale pot să difere față de aceste estimări în funcție de mișcările pe care le fac marile companii implicate.

To Top

Citește articolul precedent:
Google introduce butonul +1

Google introduce o formă de apreciere a paginilor ce oferă conținut calitativ. Vizitatorii, care dispun de un profil Google, vor...

Închide