stiri

Vivo lansează în Europa cel mai nou telefon – Vivo X80 Pro

Vivo X80 Pro

Vivo lansează în Europa telefonul X80 Pro 5G, oferindu-le utilizatorilor o experienţă premium cu funcţii de fotografiere noi şi aspect cinematografic dezvoltate împreună cu ZEISS.

Noua funcţie ZEISS Cinematic Video Bokeh crează un bokeh oval la folosirea raportului standard pentru filme 2,39:1, redând efectul de obiectiv cu aspect cinematografic pentru ecran lat, pentru filmări clare şi expresive. De asemenea, utilizatorii au opţiunea de bokeh video obţinut cu un obiectiv obişnuit şi pot crea videoclipuri portret cu bokeh printr-o simplă atingere. Efectul bokeh diferă în funcţie de distanţa focală, diafragmă şi distanţa de înregistrare, iar pentru un cadru obişnuit 16:9, se obţine un efect bokeh rotund.

În plus, funcția ZEISS Superb Portrait oferă acum efecte noi, precum ZEISS Cinematic Style Bokeh, permiţându-le utilizatorilor să obţină aspectul clasic de la Hollywood prin adăugarea unui efect bokeh de film pentru un raport standard de 2,39:1 combinat cu un bokeh oval alungit, similar cu ZEISS Cinematic Video Bokeh.

X80 Pro folosește o cameră frontală de 32 MP şi un sistem de patru camere format dintr-o cameră principală de 50 MP ultra-sensibilă cu senzor GNV şi stabilizator optic de imagine (OIS), o cameră grandangulară de 48 MP, o cameră pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal şi o cameră periscopică de 8 MP. Camera pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal reprezintă principala actualizare, oferind mai multă performanţă şi stabilitate la filmare, iar camera principală a modelului X80 Pro conţine un senzor GNV ultra-sensibil personalizat pentru corectarea reflexiilor şi reducerea luminii dispersate, fiind folosit împreună cu lentile din sticlă cu transmisie ridicată a luminii pentru a reduce apariţia artefactelor.

Pentru a oferi fotografilor şi videografilor o experienţă premium, X80 Pro foloseşte cel mai nou chip de imagine vivo V1+, care oferă o calitate deosebită cu ajutorul sistemului IA încorporat, pentru imagini cu aspect profesional.

Performanţă remarcabilă cu Snapdragon 8 Gen 1

X80 Pro folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 1, care oferă o performanţă îmbunătăţită în comparaţie cu modelul vivo anterior. De asemenea, acest smartphone foloseşte memorii LPDDR5 şi UFS3.1 pentru viteză crescută la utilizare şi accesare rapidă a memoriei de stocare. X80 Pro oferă tehnologia Ultra Large Liquid Cooling Vapor Chamber care permite răcirea pe o suprafaţă extinsă, ceea ce ajută la funcţionarea neîntreruptă a smartphone-ului atunci când foloseşte funcţii solicitante precum jocuri cu grafică detaliată sau redarea înregistrărilor video.

Creat pornind de la nevoile utilizatorilor, noul X80 Pro foloseşte o baterie îmbunătăţită, potrivită pentru stilul de viaţă al oricărui utilizator. X80 Pro are o baterie de 4700 mAh care poate fi încărcată atât cu încărcătorul FlashCharge de 80W, cât şi cu încărcătorul FlashCharge wireless de 50W. Cu o baterie atât de mare, X80 Pro poate fi încărcat complet în doar 36 de minute.

În plus, X80 Pro foloseşte noul senzor 3D ultrasonic mare pentru amprentă care asigură un proces incredibil de rapid de citire a amprentei, astfel încât înregistrarea amprentei poate fi realizată printr-o singură atingere. De regulă, scanarea optică a amprentei într-un singur punct pe afişaj necesită între 15 şi 20 de atingeri. După ce amprenta a fost înregistrată, utilizatorul va avea parte de cea mai rapidă experienţă de deblocare a unui smartphone, în doar 0,2 secunde. Zona de recunoaştere este de 11,1 ori mai mare decât cea a unui senzor optic obişnuit folosit la citirea amprentei şi încorporat în afişaj, pentru o experienţă îmbunătăţită la deblocare.

Preţ şi disponibilitate

Vivo X80 Pro va fi disponibil în Europa începând cu data de 15 iunie 2022. În România, telefonul va fi disponibil la finalul lunii iunie 2022 la prețul recomandat de 5499 Lei.

To Top

Citește articolul precedent:
Google Developers Days Europe
Un inginer Google crede că AI-ul a devenit conștient

Sistemele de inteligență artificială sunt tot mai complexe și sunt capabile să dea impresia că pot duce la capăt raționamente...

Închide