stiri

Cameră de 16MP pentru telefoane mobile

Samsung Galaxy S II - Android Market 2

Odată cu prezentarea chipsetului Exynos 4212, Samsung a mai prezentat publicului două subansable pe care le vom vedea pe telefoanele din viitorul apropiat. Divizia specializată în producția de memorii a venit cu primul chip DDR3 low-power de 4Gb (512MB) construit pe baza tehnologiei de 30 nanometri. Procesul de fabricație foarte avansat stabilește din start câteva caracteristicii de top pentru noile memorii Samsung.
Memoriile pot lucra cu 60% mai rapid decât vechile DDR2, transmițând 1.6Gbps în condițiile unui consum de energie cu 20 de procente mai redus. Noile chipuri vor fi disponibile pe telefoanele mobile ce vor fi lansate în primăvara anului 2012, tot atunci Samsung promite terminale cu 2GB memorie RAM.

O altă atracție a prezentării Samsung a constituit-o camera video SK52P1 al cărei senzor CMOS dispune de o rezoluție de 16 megapixeli. Procesorul acesteia poate filma la rezoluție FullHD cu 30 de cadre pe secundă. Camera va intra în producția de serie în luna noiembrie.
Camera video SK58AA este mai puțin impresionată însă destinația acesteia este cu totul alta. Cu o rezoluție de 1.2 megapixeli noul chip va fi perfect pentru apelurile video efectuate de pe telefon sau tabletă.

Samsung are clienți importanți pentru aceste subansable iar unul dintre aceștia ar putea fi chiar Apple deși numele acesta nu a fost menționat. Subansable și chipset-urile prezentate recent de Samsung vor intra în alcătuirea viitoarelor tablete și telefoane mobile.

Samsung Galaxy S II - Android Market 2
Samsung Galaxy S II (foto), unul dintre terminalele ce ar putea beneficia sub o formă sau alta de noile subansamble.

To Top

Citește articolul precedent:
HTC Explorer
HTC Explorer pentru consumatorul român

Din luna noiembrie, HTC va pune la dispoziția clienților români noul terminal Explorer, un smartphone fără prea mari pretenții care...

Închide