stiri

În 2019 vor exista 5,6 miliarde de abonamente pentru smartphone-uri la nivel global

Ericsson Radio Dot System

Cel mai nou studiu Ericsson despre mobilitate, Ericsson Mobility Report, arată că abonamentele la serviciile de telefonie mobilă vor atinge cifra de 9,3 miliarde în 2019 și peste 60% dintre acestea (5,6 miliarde) vor fi pentru smartphone-uri. Pentru a susține nevoile numărului tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri, 90% din populația lumii va beneficia de acoperire WCDMA/HSPA și aproximativ două treimi (65%) de acoperire LTE.

În prezent, abonamentele pentru smartphone-uri reprezintă 25-30% din numărul total de abonamente la servicii mobile. Cu toate acestea, în trimestrul al III-lea din 2013, 55% dintre telefoanele mobile vândute au fost smartphone-uri.

Traficul de date mobile va crește de 10 ori între 2013 și 2019, ajungând la 10 exabiți. Traficul de date video crește anual cu 55% și va reprezenta peste 50% din traficul total de date mobile în 2019, iar rețele de socializare și serviciile web vor reprezenta fiecare câte 10%.

Această ediție a raportului Ericsson include și o analiză extinsă despre acoperirea rețelelor pentru aplicațiile mobile – o nouă abordare pentru a analiza performanța unei rețele și gradul de satisfacție al utilizatorilor – cu accent pe acoperirea de interior și din orașe. Semnalele radio se pierd ușor în clădiri și în zone urbane aglomerate, iar materialele de construcție și înălțimea clădirilor contribuie și mai mult la pierderea semnalului.

Acoperirea de calitate pentru telefonul mobil este un aspect important pentru multe persoane, un raport Ericsson ConsumerLab arătând că se situează pe locul 5 în topul factorilor care contribuie la satisfacția locuitorilor din orașe. Având în vedere că majoritatea traficului de date mobile este generat de utilizatori urbani, Ericsson compară trei strategii diferite pentru a furniza acoperire de interior utilizând un simulator care poate estima calitatea acoperirii unei rețele pentru clădiri foarte înalte.

Ericsson Radio Dot System

Ericsson Radio Dot System

To Top

Citește articolul precedent:
Xolo Q2000
Xolo Q2000 – un phablet low-cost

Xolo a prezentat în mod oficial Q2000, un phablet de 5.5 inci ce rulează Android 4.2 Jelly Bean. Dispozitivul este...

Închide