350 de noi aplicații malware de Android pe oră

| |

Aproximativ 72% din utilizatorii de smartphone-uri din întreaga lume au un dispozitiv care utilizează un sistem de operare Android (sursă: Statcounter). În primul trimestru al anului 2017, experții G DATA Security au descoperit peste 750.000 de aplicații malware noi pentru sistemul de operare de la Google. Cifrele prezentate sunt dovada creșterii nivelului amenințărilor. Problemele de securitate sunt deosebit de răspândite datorită furnizorilor terți. Actualizările apar cu întârziere sau deloc.

Experții în domeniul securității datelor au numărat 3.246.284 de noi aplicații malware de Android în 2016. Aceaste cifre sunt fără precedent, iar prognoza pentru anul 2017 încă arată o creștere. Analiştii au descoperit 750.000 de aplicaţii malware noi doar în primul trimestru din 2017. Aproximativ 3.500.000 de noi eșantioane malware sunt așteptate pentru întregul an.

Probleme de securitate pentru utilizatori

Procedurile de actualizare neclare ale furnizorilor terți reprezintă un risc inutil de securitate pentru utilizatori. Telefoanele inteligente și tabletele joacă un rol important în viața de zi cu zi și în viața profesională. Fie că este vorba de servicii bancare, de cumpărături sau de activități cotidiene, pe lângă faptul că se dispune de o soluție completă de securitate, sistemul de operare trebuie să fie întotdeauna pe deplin actualizat. O breşă de securitate deschisă pe care atacatorii o pot exploata poate duce la daune enorme. Cu toate acestea, nu este clar cât timp – sau dacă – dispozitivele mobile vor primi actualizări.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!