4 telefoane cu Android în oferta a 4 mari magazine

| |

Un client informat este un client care poate alege iar acest lucru nu este tocmai pe placul corporațiilor. Inducerea în eroare a clientului, oferirea de informații eronate, crearea unei oferte stufoase de neînțeles (vezi operatorii de telefonie), afișarea unui preț la raft și a altuia la casă, etc. sunt tertipuri prin care comercianții pot vinde cu adaosuri mai mari celor care cumpăra la prima strigare, fără a se documenta asupra ofertelor. Graba clienților înseamnă de multe ori un pierderi la bugetul familiei iar acest lucru ar trebui să îngrijoreze un utilizator responsabil.

Telefoanele de ultimă generație, ce rulează sistemul de operare Android, au intrat rapid în oferta magazinelor virtuale din România. Ofertele diferă destul de mult, motiv pentru care am decis să efectuam un mic sondaj pentru patru dintre cele mai cunoscute modele Android. Am selectat patru magazine online cunoscute pe care le-am afișat în ordine alfabetică începând cu cel.ro, emag.ro, evomag.ro și koyos.ro. Prețurile (cu TVA inclus) sunt valabile pentru ziua de luni, 5 decembrie, ora 13.00.
Samsung Galaxy S II - prima pornire

Primul telefon mobil selectat este Samsung I9100 Galaxy S II 16GB. Prețurile pentru acesta sunt:
cel.ro – 1899 lei
emag.ro – 1999 lei
evomag.ro – 2099 lei
koyos.ro – 1899 lei

După cum se poate observa diferențele de preț sunt destul de mari iar cele 10 minute necesare pentru studierea ofertelor devin foarte importante.

Al doilea telefon selectat vine de la HTC și se numește Sensation Black.
cel.ro – 1979 lei
emag.ro – 2259 lei
evomag.ro – 2021.46 lei
koyos.ro – 1799 lei

HTC Evo 3D este disponibil în oferta celor 4 magazine la următoarele prețuri
cel.ro – 2124 lei
emag.ro – 2419 lei
evomag.ro – 2080.05 lei
koyos.ro – 1999 lei

Nu puteam să încheiem acest mic studiu fără o ofertă LG. Optimus 2X P990, unul dintre cele mai performante telefoane ale coreenilor este disponibil la următoarele prețuri.
cel.ro – 1599 lei
emag.ro – indisponibil
evomag.ro – 1627,38 lei
koyos.ro – 1349 lei

Privind prețurile de mai sus pentru cele mai interesante telefoane cu Android, disponibile în acest moment pe piața românească, nu putem să nu remarcăm că ofertele includ uneori adaosuri comerciale destul de mari. Un client inteligent și pragmatic alege întotdeauna cea mai ieftină ofertă, aici fiind vorba de modele identice, standardizate. Un mare om de finanțe român spunea într-o emisiune TV că: „în momentul în care vi se vorbește de reduceri și avantaje să fugiți cât vă țin picioare” iar vorbele dânsului s-au adeverit întocmai de Black Friday. Concluzia e că în lume nu există reduceri așa cum nu există nicio masă gratuită însă clienții informați pot face cele mai bune alegeri.

4 telefoane cu Android în oferta a 4 mari magazine, 9.5 out of 10 based on 4 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)

Comentează prin Facebook

5 Comentarii pentru “4 telefoane cu Android în oferta a 4 mari magazine”

 1. Mircea Berinde

  Orange – S-E Xperia Arc – fara conectare – 512.12 euro
  Vodafone – S-E Xperia Arc S – fara conectare – 379.01 euro
  Fara cometarii!

  • AndroidLive!

   @mircea Fiecare operator isi securizeaza preturile pe terminale diferite. Rareori concureaza intre ei. Nu cred ca o oferta fara conecatare ar fi de preferat la ei. Din pacate si preturile pentru prelungiri si contracte noi lasa de dorit de cele mai multe ori. Evident, excludem oem-urile branduite.

 2. Uite aici http://www.telefonultau.eu .Nu am cumparat de la ei si nu sunt platit sa le fac reclama, dar au cam cele mai mici preturi la telefoane din Romania

  • AndroidLive!

   @andrei nu inteleg de ce au reclama adsense la EMAG. La Optimus 2X P990 pretul e in limitele gasite de noi de pilda, dar site-ul mai are nevoie de niste filtre. Cautarea e destul de greoaie. E loc de mai bine, dar salutam orice demers nou in online.

 3. Diferentele de pret sunt mari dar astea sunt cifrele, cine vrea sa plateasca mai mult pe aceeasi chestie sa plateasca, e treaba lui. Eu caut tot timpul prin specificatii si preturi. Daca lumea ar fi mai calculata nu ar mai face astia ce vor cu preturile pe piata romaneasca.

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!