stiri

4 telefoane cu Android în oferta a 4 mari magazine

Samsung Galaxy S II - vedere laterala

Un client informat este un client care poate alege iar acest lucru nu este tocmai pe placul corporațiilor. Inducerea în eroare a clientului, oferirea de informații eronate, crearea unei oferte stufoase de neînțeles (vezi operatorii de telefonie), afișarea unui preț la raft și a altuia la casă, etc. sunt tertipuri prin care comercianții pot vinde cu adaosuri mai mari celor care cumpăra la prima strigare, fără a se documenta asupra ofertelor. Graba clienților înseamnă de multe ori un pierderi la bugetul familiei iar acest lucru ar trebui să îngrijoreze un utilizator responsabil.

Telefoanele de ultimă generație, ce rulează sistemul de operare Android, au intrat rapid în oferta magazinelor virtuale din România. Ofertele diferă destul de mult, motiv pentru care am decis să efectuam un mic sondaj pentru patru dintre cele mai cunoscute modele Android. Am selectat patru magazine online cunoscute pe care le-am afișat în ordine alfabetică începând cu cel.ro, emag.ro, evomag.ro și koyos.ro. Prețurile (cu TVA inclus) sunt valabile pentru ziua de luni, 5 decembrie, ora 13.00.
Samsung Galaxy S II - prima pornire

Primul telefon mobil selectat este Samsung I9100 Galaxy S II 16GB. Prețurile pentru acesta sunt:
cel.ro – 1899 lei
emag.ro – 1999 lei
evomag.ro – 2099 lei
koyos.ro – 1899 lei

După cum se poate observa diferențele de preț sunt destul de mari iar cele 10 minute necesare pentru studierea ofertelor devin foarte importante.

Al doilea telefon selectat vine de la HTC și se numește Sensation Black.
cel.ro – 1979 lei
emag.ro – 2259 lei
evomag.ro – 2021.46 lei
koyos.ro – 1799 lei

HTC Evo 3D este disponibil în oferta celor 4 magazine la următoarele prețuri
cel.ro – 2124 lei
emag.ro – 2419 lei
evomag.ro – 2080.05 lei
koyos.ro – 1999 lei

Nu puteam să încheiem acest mic studiu fără o ofertă LG. Optimus 2X P990, unul dintre cele mai performante telefoane ale coreenilor este disponibil la următoarele prețuri.
cel.ro – 1599 lei
emag.ro – indisponibil
evomag.ro – 1627,38 lei
koyos.ro – 1349 lei

Privind prețurile de mai sus pentru cele mai interesante telefoane cu Android, disponibile în acest moment pe piața românească, nu putem să nu remarcăm că ofertele includ uneori adaosuri comerciale destul de mari. Un client inteligent și pragmatic alege întotdeauna cea mai ieftină ofertă, aici fiind vorba de modele identice, standardizate. Un mare om de finanțe român spunea într-o emisiune TV că: „în momentul în care vi se vorbește de reduceri și avantaje să fugiți cât vă țin picioare” iar vorbele dânsului s-au adeverit întocmai de Black Friday. Concluzia e că în lume nu există reduceri așa cum nu există nicio masă gratuită însă clienții informați pot face cele mai bune alegeri.

To Top

Citește articolul precedent:
Distributie Android noiembrie
Gingerbread este instalat pe cele mai multe telefoane cu Android

Distribuția sistemului de operare Android constituie o informație prețioasă pentru dezvoltatorii care doresc să-și optimizeze aplicațiile pentru un număr mare...

Închide