aplicatii

5 aplicații Android pentru gestionarea banilor

Aplicații Buget

Smartphone-ul vă poate veni în ajutor pentru a ști exact pe ce se duc banii. Vremurile în care mama sau bunica țineau un catastif de chitanțe și cheltuieli care trebuia îngrijit cel puțin săptămânal au trecut demult. AndroidLive vă prezintă câteva aplicații din Google Play Store care vin în ajutorul utilizatorului când vine vorba de administrarea banilor.

În spiritul subiectului, ne axăm pe soluții cât mai economice. Toate aplicațiile prezentate sunt disponibile pentru download gratuit în Google Play.

Easy Envelope Budget Aid

Dayspring Technologies

Aplicația EEBA propune un sistem de buget pentru întreaga familie bazat pe plicuri. Sună destul de simplu. În primul rând, pornim cu niște plicuri de bază, cum ar fi pentru venit, facturi, distracții, cumpărături, transport și orice altceva se mai potrivește profilului nostru. Apoi, trebuie să facem un cont pentru care fiecare membru al familiei îl va accesa de pe smartphone sau de pe desktop și își poate înscrie fluxul de bani.

Tranzacțiile frecvente pot fi salvate drept „quick transactions” și pot fi reintroduse rapid, direct din widget, de fiecare dată când e nevoie.

Pot fi create plicuri de două feluri – care se reumple automat în funcție de ziua salariului setată și plicuri simple, fără o astfel de recurență.

Un dezavantaj al aplicației este faptul că valuta de lucru este dolarul. Acest lucru poate fi compensat de calculatorul integrat, dar tot ne dă o bătaie la cap dacă vrem să păstrăm o evidență în lei.

Aplicația este doar o extensie a site-ului www.eebacanhelp.com care promite o gamă mai largă de servicii printre care și unele de raportare.

Easy Envelope Budget Aid

Easy Envelope Budget Aid

Pocket Budget

mapeapps

Pocket Budget are un mare dezavantaj față de EEBA – tipul cheltuielii se alege dintr-un drop down list. Sistemul pe care îl folosește EEBA îți arată sugestii în funcție de o listă prestabilită de cheltuieli stocată în aplicație sau în funcție de înregistrările anterioare ale utilizatorului pe măsură ce tastează. În Pocket Budget trebuie setată separat lista de cheltuieli și venituri, iar abia apoi putem alege tranzacția corespunzătoare.  Acesta ar putea fi un mod mai organizat de a stoca informații, dar mai puțin prietenos.

Un avantaj al Pocket Budget este că datele pot fi exportate în format CSV și se poate face backup la baza de date. Fișierele corespunzătoare sunt stocade pe cardul de memorie. Această metodă nu este la fel de elegantă precum stocarea în cloud, dar oferă o siguranță celor care nu au încredere în servicii care îți pot manipula datele.

Pocket Budget

Pocket Budget

 

Expense Manager

BiShiNews

Expense Manager are un aspect mult mai profesionist decât celelalte aplicații din această listă. Probabil că un contabil ar fi mulțumit de o astfel de interfață. Găsim în mare parte aceleași funcții ca la celelate aplicații, dar Expense Manager vine cu unele importante în plus.

Un plus relevant al aplicației este posibilitatea de a atașa o fotografie unei tranzacții. După cum știm toți, o poză spune o mie de cuvinte. Fotografiatul unei chitanțe, a unei note de plată sau a unei facturi, ne scutește de munca de a introduce datele de mână.

Problema tranzacțiilor repetate des este rezolvată de un sistem de template-uri. În ecranul de introducere a unei tranzacții avem butonul „Auto Fill” care ne duce la lista celor prestabilite. De asemenea, tranzacțiile repetate, precum salariul lunar sau abonamentul la RATB, pot fi efectuate automat. Pentru acestea putem seta și alarme pentru tranzacțiile importante pe care nu vrem să le uităm.

Când am spus că aplicația este profesionistă, nu ne-a luat-o gura pe dinainte. Expense Manager poate crea rapoarte detaliate pentru a ilustra grafice de tip Bar Chart sau Pie Chart cu tranzacțiile pe o luna sau pe categorii.

Expense Manager

Expense Manager

MoneyWise

Handy North

MoneyWise este prima aplicație la care putem seta RON drept unitate de măsură. Nu mai avem nevoie de transformări, iar interfața este simplă și ușor de utilizat.

Un lucru interesant este că se pot stoca tranzacții fără a fi atribuite unui anumit buget. Corelarea celor două entități se realizează prin tag-uri. Acest sistem nu este complicat, se pot seta la crearea unui buget prin setarea unor filtre.

Aplicația este totuși supărătoare când vine vorba folosirea calculatorului când adăugăm o tranzacție. La fiecare apăsare a butonului OK, apare un pop-up care încearcă timid să ne convingă să cumpărăm varianta plătită MoneyWise. Argumentul este că butonul OK nu completează căsuța pentru sumă în varianta gratuită.

MoneyWise este o aplicație foarte simplu de utilizat și apreciem enorm faptul că se poate seta valuta drept RON. Totuși, modul de lucru cu aceasta este oarecum greoi. Nu avem widget și nu avem comenzi rapide.

MoneyWise

MoneyWise

MoBill Budget and Reminder

hakane

MoBill se axează în special pe facturi. Facturile pot fi introduse, cu alarme corespunzătoare. Aplicația este destul de simplă, dar îşi face treaba destul de bine. În plus, widget-ul vine în sprijinul alarmelor pentru a oferi și o alertă vizuală.

Facturile neplătite apar însemnate cu un X roşu şi, bineînţeles, nu le putem şterge fără a nota data la care a fost efectuată plata. Acest pas în plus parcă apelează la moralitatea utilizatorului, care nu îl lasă să șteargă o factură din baza de date doar pentru că s-a săturat să o vadă.

Putem vedea și balanța cheltuielilor față de venituri prin simpla apăsare a unui buton. Partea proastă este că, din când în când, aplicația se blochează și se închide.

MoBill

MoBill

To Top

Citește articolul precedent:
Asus Eee PC X101 cu Android ICS

Android este un sistem de operare versatil ce poate fi instalat pe o mulțime de dispozitive. Derivat dintr-o versiune de...

Închide