stiri

Americanii se plâng de prețurile mari ale internetului mobil

Chiar dacă pare greu de crezut sunt unele domenii în care România stă mult mai bine decât Statele Unite ale Americii. Românii se bucură de servicii de calitate la prețuri rezonabile, lucru care nu se întâmplă în unele țări mult mai dezvoltate.

Ziarul Economist a publicat o hartă cu serviciile de internet la nivel global și cu prețul pe care cetățenii trebuie să-l plătească pentru o cantitate de 500MB. Conform cercetărilor efectuate de International Telecommunication Union (ITU) costul mediu al unui abonament de 500MB este de 85 de dolari în Statele Unite ale Americii. În China, același abonament costă 24 de dolari iar în Marea Britanie costul se reduce la 8.8 dolari.

mobile-data-prices-1

Americanii se plâng că sunt la nivel unor țări precum Botswana, Angola sau Maroc atunci când vine vorba de internet mobil. În aceste țări, costul unui abonament cu 500MB poate ajunge până la 110 dolari. Țara cu cel mai ieftin internet mobil este Austria unde prețul unui abonament de 500MB este de 4.7 dolari.

mobile-data-prices-2

Internetul este foarte ieftin în țări precum: India, Indonezia, Germania, Italia și Marea Britanie unde prețul este de aproximativ 10 dolari.

Prețurile sunt raportate la puterea de cumpărare a cetățenilor din fiecare stat.

To Top

Citește articolul precedent:
Android KitKat instagram
Primele imagini cu Android 4.4 KitKat

Primele imagini cu Android 4.4 KitKat, noua versiune a sistemului de operare de la Google, au apărut pe internet. Alegerea...

Închide