stiri

Android a devenit ținta preferată a hackerilor

Android este un sistem deschis ce poate fi studiat de orice programator experimentat iar acest fapt avantajează companiile producătoare de telefoane. Atacurile informatice asupra smartphone-urilor s-au accentuat și a devenit evident faptul că infractorii cibernetici preferă platforma Android.

Experţii Kaspersky Lab au realizat raportul privind evoluţia malware în al treilea trimestru al anului 2011. Au fost depistate operaţiuni sofisticate, executate de programe malware, alături de metode devenite deja clasice. Codurile QR pentru telefoanele mobile sunt utilizate pentru a camufla software-ul periculos, iar computerele sunt predispuse la ameninţări informatice chiar înainte de a fi pornite, deoarece infractorii cibernetici utilizează din nou metodele de infectare a BIOS-ului.

În al treilea trimestru malware-ul pentru platforme mobile care viza sistemul de operare Android a ajuns la 40%, plasându-l pe primul loc în topul ţintelor vizate de programe malware. Experţii au anticipat că infractorii informatici vor căuta noi metode de a câştiga bani cu programele malware pentru Android şi nu a durat mult până această previziune a devenit realitate. În iulie, a fost detectat un Troian pentru Android din familia ZitMo, care lucra în colaborare cu Trojan-Spy.Win32.Zeus, pentru a permite infractorilor informatici să treacă de dubla autentificare utilizată de multe sisteme de banking online.

Uneori, programele malware pot penetra un terminal mobil în cele mai neaşteptate moduri, de exemplu prin intermediul codurilor QR. Acestea sunt, în esenţă, coduri de bare cu o capacitate de stocare mai mare. Infractorii cibernetici diseminează prin SMS Troieni deghizaţi ca software pentru Android, introducând link-urile infectate în codurile QR. După scanarea acestora, telefoanele descarcă automat un fişier infectat care trimite apoi SMS-uri la numere cu tarife foarte mari.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy S II - vedere laterala
Samsung atacă Apple într-un clip comparativ

Samsung profită de avansul tehnologic pe care îl are în fața celor de la Apple și atacă compania din California...

Închide