stiri

Android e lider în România

Romania Android Logo

Piața echipamentelor mobile de telecomunicațiilor și a software-ului aferent a îmbogățit peste măsură companiile din industrie. Apple, Google, Samsung sau LG raportează venituri istorice și profit pe măsură. Însă nu toată lumea e fericită în acest joc al globalizării.

HP și Nokia sunt două companii învinse din cauza managerilor fără viziune. Cu alte cuvinte deciziile acestora s-au dovedit atât de neinspirate încât au trebuit să renunțe la anumite segmente de produse.

Utilizatorii de telefoane inteligente din România fac parte din circuitul global al banilor. Conform datelor declarate de Simona Dan, Directorul Business Development al GfK România, românii au plătit pentru 12% din aplicațiile software pentru telefoane. Dintre aceștia 58% au plătit deja pentru o aplicaţie, iar 17% nu ar plăti niciodată pentru o aplicaţie.

GfK România mai spune că utilizatorii români de telefoane inteligente deţin în terminale, în medie, un număr de 22 de aplicaţii descărcate, 11 instalate şi folosesc zilnic patru aplicaţii.Romania Android Logo

40% dintre respondenţi consideră că in prezent descarcă mai multe aplicaţii decât în urmă cu şase luni. Imboldul de a descărca aplicaţii vine de cele mai multe ori din următoarele surse: prieteni, colegi, familie – 57%, articole despre aplicaţii pe internet – 54%, folosirea de versiuni ale aplicaţiilor de smartphone similare celor folosite pe calculator – 48%, magazine de aplicaţii autohtone (app store) – 26%„, a spus Simona Dan.

Vârsta medie a românilor care au un smartphone este de 34 de ani, iar 46% din utilizatori au studii superioare.

Dacă studiile companiilor străine de analiză a pieței ne țin la curent cu rata de adopție a sistemelor de operare în România aceste studii sunt destul de rare. GFK a mai publicat în conferința de astăzi ZF Mobilio un clasament al sistemelor de operare din România. Pe primul loc este Android cu 36%, urmat de iOS (Apple) şi Symbian, fiecare cu câte 18%.

Pentru acest studiu GfK România a intervievat 513 persoane în perioada 6-12 aprilie.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy Tab 10.1 P7500
Ce telefoane Samsung fac update-ul la ICS?

Samsung a anunțat telefoanele și tabletele care vor face update-ul la Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Lista e valabilă pentru...

Închide