stiri

Android Ice Cream Sandwich cu NFC

Android Ice Cream Sandwich cu NFC

Google a făcut primele demonstrații ale sistemului de operare Android Ice Cream Sandwich cu suport NFC (Near Field Communication), promovând interacțiunea 0-click. Viitorii utilizatori ai dispozitivelor mobile ce vor rula acest sistem de operare vor avea posibilitatea să apropie telefonul mobil de un alt echipament și să transfere conținutul întocmai ca în clipul de mai jos. Spre exemplu, un clip video, redat pe telefon va putea fi trimis către o tabletă prin apropierea de ecranul acesteia.

Nu este necesară efectuarea de click-uri (de aici și denumirea 0-click) și nici navigarea printr-o interfață grafică. Sistemul de comunicații NFC a fost gândit în principal pentru plățile de mică valoare, Mc Donalds fiind unul din restaurantele foarte cunoscute care va implementa NFC. Cumpărătorul unui hamburger va apropia telefonul de un terminal special iar suma va fi transferată din contul bancar în contul restaurantului. Pentru moment acest sistem se lovește de lăcomia bancilor și de comisioanele mari practicate de acestea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Google sarbatoareste 100 de milioane de echipamente cu Android

Google sărbătorește zilele acestea o cifră rotundă, nesperat de mare acum câțiva ani. Compania a înregistrat 100 de milioane de...

Închide