Android nu e baiat cuminte

| |

Intrarea celor de la Google pe piața sistemelor de operare și a aplicațiilor software a dus la o serie de procese cu greii industriei. Oracle a înaintat anul trecut o acțiune în justiție prin care solicită companiei Google despăgubiri considerabile, de ordinul miliardelor de dolari. Suma în cauză nu a fost precizată în comunicatul de presă al celor de la Oracle, acest lucru lăsând loc de speculații.

Principalul incriminat este chiar sistemul de operare Android construit pe baza limbajului de programare JAVA. Oracle a cumpărat în anul 2010 Sun MicroSystems și totodată o serie de patente tehnologice, inclusiv JAVA. Valoarea tranzacției de atunci a fost de 7.4 miliarde de dolari.

Google se pare că a folosit cu bună știință aceste tehnologii Oracle deși știa că prin această acțiune va trebui să plătească eventuale despăgubiri.
Calculele făcute de Oracle nu corespund cu cele Google care consideră suma care i se impută drept exagerată. Până când justiția va stabili modul în care se va împărți dreptatea, Google continuă să vândă telefoane cu Android într-un ritm amețitor de circa 400.000 de unități în fiecare zi.

Reclama servită pe telefoanele consumatorilor aduce venituri consistente în visteria celor de la Google iar eventualele despăgubiri s-ar putea să reprezinte un procent prea mare din totalul încasărilor. Verdictul justiției americane, obișnuită cu lupta dintre corporații, ar putea fi dat în toaman acestui an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!