Android se impune în fața iOS

| |

Android s-a impus în fața celorlalte sisteme de operare surclasându-le pur și simplu. Cifrele publicate într-un raport Nielsen vin să confirme ceea ce anticipam de mult și anume că utilizatorii de echipamente mobile se îndreaptă către Android. Nu mai puțin de 56% din telefoanele mobile inteligente ce se comercializează în Statele Unite ale Americii vin echipate cu sistemul de operare Android.

Apple deține încă 28% din piață iar RIM se ține cu dinții de cele 9 procente rămase. Practic Android deține o cotă de piață mai mare decât al celorlalți competitori la un loc impunându-se clar în fața concurenței. Atuurile sistemului de operare Android sunt date de libertatea implementatorilor și a utilizatorilor de a folosi resursele sistemului de operare fără prea mari restricții.

Android Market este, de asemenea, un instrument flexibil pentru programatorii ce doresc să dezvolte aplicații. Taxele sunt mici iar Google permite monetizarea aplicaților atât prin plăți directe cât și prin reclamă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!