stiri

Android va atinge în curând un miliard de activări

Conferința de presă în care Google a prezentat veniturile pentru al doilea trimestrul al anului 2013 a fost un bun prilej pentru a a afla câteva date importante. Android se apropie rapid de un miliard de activări, rata de adopție fiind de 1.5 milioane de activări pe zi. În aceast ritm vom putea spune curând că unul din 7 locuitori ai planetei are sau a folosit un dispozitiv cu Android.

Aceste cifre ar trebui să aducă puțină neliniște prin birourile Apple, companie ale cărei acțiuni sunt în scădere. Nici Microsoft nu se simte prea confortabil în prezența celor de la Google, compania lui Bill Gates fiind amenințată serios de sistemul de operare Android.

Veniturile Google au crescut cu 19 procente față de trimestrul 2 din 2012 la 14.1 miliarde de dolari. Motorola a înregistrat un venit de 998 milioane de dolari și o pierdere de 342 de milioane de dolari.

Utilizatorii serviciilor AdSense nu primesc nici ei vești prea grozave. Clickurile plătite din rețeaua Google (servicii proprii și site-uri partenere) au crescut cu 23% comparativ cu trimestrul 2 al anului 2012. Costul per click a scăzut în schimb cu 6% față de Q2 2012 și cu 2% față de Q1 2013. În aceste condiții proprietarii de site-uri care publică reclamele AdSense au câștigat mai puțini bani pentru același trafic.

Mai multe informații privind veniturile Google puteți găsi în acest raport.

Android-preview

To Top

Citește articolul precedent:
HTC One mini
HTC va lansa noul One Mini

HTC anunță telefonul One mini ce se vrea o alternativă mai ieftină a fratelui mai mare. Alături de HTC One,...

Închide