Apple marchează din nou în lupta cu Android

| |

Apple a marcat un punct important în competiția patentelor, jurizată în prezent de judecătorii din întreaga lume. USPTO (United States Patent and Trademark Office) a aprobat patentul pentru funcția “Slide to Unlock” devenită foarte populară odată cu lansarea iPhone-ului. Glisarea cu degetul pe ecranul tactil a fost preluată de sistemul de operare Android iar acest fapt ar putea fi sursa unui viitor litiu între Apple și Google. Compania regretatului Steve Jobs a evitat să intre în conflict cu Google iar aceștia din urmă s-au pus la adăpost prin achiziția Motorola Mobility dar și prin cumpărarea de patente de la IBM. Echipamentele cu ecran tactil pot fi deblocate prin glisarea cu degetul deasupra unei reprezentări grafice.

Patentul 7657849 înregistrat de Apple descrie operațiunea de deblocare a unui echipament prin glisarea cu degetul destul de vag, lăsând loc pentru interpretări. Practic nimeni nu va mai putea trage cu degetul pe ecran pentru a debloca telefonul, acest gest fiind proprietatea corporației Apple. O altă interpretare a patentului spune că această operaține este definită de o cale reprezentată grafică, ceea ce nu e cazul noilor versiuni Android, cum ar fi Honeycomb sau ICS.
Rămâne de văzut dacă aceștia vor încerca să le interzică celor de la Google să folosească deblocarea prin atingerea ecranului tactil în sistemul de operare Android sau dacă acest patent e doar un instrument imoral de luptă împotriva asiaticilor.

Slide to Unlock - patent

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

2 Comentarii pentru “Apple marchează din nou în lupta cu Android”

  1. inca o pata pe obrazul apple si a celor ce dau voie sa fie patentate asemenea stupizenii. cei de la apple or sa patenteze si scarpinatul in kur la cit de imberbi sint.

  2. Nu am nimic cu Apple, produsele lor sunt excelente dar sa patentezi asa ceva e penibil. Poti patenta tehnologie, arhitectura unui chip, o structura noua, inovativa dar nu trasul cu degetul. E penibil si miroase de la o posta a protectionism. Isi protejeaza piata lor interna impotriva asiaticilor si cauta sa vanda licente altora si sa castige bani. Vreau sa vad Apple cand se hotaraste sa dea in judecata Google, sa vedem atunci cine are dreptate si mai multi bani sa cumpere avocati si judecatori.

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!