stiri

Arhitectura ARM big.LITTLE balansează automat firele de execuție (vezi demo)

Samsung GALAXY Note 10.1

Procesoarele ARM big.LITTLE montate pe dispozitivele mobile ce vor apărea pe piață anul acesta sunt mult mai avansate decât generațiile precedente. Platforma Samsung Exynos 5 Octa (5420) este formată din patru nuclee de procesare ARM Cortex A15 la 1.8GHz și patru nuclee Cortex A7 la 1.3GHz așezate lângă un modul grafic ARM Mali T628 MP6.

Clipul demonstrativ de mai jos arată felul în care multi-procesoarele ARM big.LITTLE reușesc să balanseze încărcarea pe cele 8 nuclee de procesare astfel încât puterea de procesare și consumul redus de energie să ajungă la un echilibru perfect.

Încărcare pe procesoarele ARM big.LITTLE

Procesoarele ARM big.LITTLE sunt atât de performante încât un joc precum Angry Birds va rula pe mai mult pe nucleele low-power Cortex A7 și mai puțin pe cele Cortex A15 la 1.8GHz .

Angry Birds pe ARM big.LITTLE (demo)

Aplicațiile precum Quickoffice pentru Android vor fi împărțite în funcție de cerințe pe cele 8 nuclee de procesare ale platformei Samsung Exynos 5 Octa (5420). Distribuirea firelor de execuție se face automat, la fel și încărcarea celor 8 nuclee pentru cele mai bune rezultate.

Multiprocesare Quickoffice pe cele 8 nuclee ale arhitecturii ARM big.LITTLE

Samsung GALAXY Note 10.1

Samsung GALAXY Note 10.1 cu arhitectură ARM big.LITTLE

To Top

Citește articolul precedent:
E-Boda Izzycomm Z70
E-Boda Izzycomm Z70 cu 3G la un preț mult prea mare

Succesul comercial al celor de la Allview și Evolio încurajează și alte companii să importe produse din China sub brand...

Închide