stiri

ASUS Nexus 7 trece la Android 5.0 Lollipop

Tableta Google NEXUS 7 2013

ASUS a anunțat că tableta Nexus 7 este inclusă în primul val de dispozitive cu Android care vor primi update-ul la ultima versiune a sistemului de operare Google – Android 5.0 Lollipop. ASUS încurajează atât clienții existenți, cât și viitorii posesori ai tabletei să facă update-ul la Android 5.0 pentru a beneficia de noile funcții și îmbunătățiri de securitate.

Upgrade-ul la Android 5.0 Lollipop este gratuit și este disponibil imediat prin OTA (over-the-air) pentru toate modelele Nexus 7 Wi-Fi fabricate de ASUS. Interesant este faptul că toate tabletele Nexus 7 vor primi update-ul la Android 5.0 Lollipop, mai devreme sau mai târziu, incluzând aici atât modelele din 2013 cât și pe cele din 2012.

Ce aduce nou?

Update-ul la Android 5.0 Lollipop oferă noi funcții interesante pentru tableta Nexus 7. Noul “design material” din Android 5.0 Lollipop aduce culori îndrăznețe și animații fluide pentru o experiență unitară. Notificările oferite de Nexus 7 sunt de asemenea îmbunătățite prin trecerea la Android 5.0 Lollipop. Notificările din partea superioară a ecranului îi permit utilizatorului să răspundă fără a părăsi aplicația curentă, accelerând fiecare interacțiune. Utilizatorii au un control mai mare asupra notificărilor, alegând informația care va fi afișată atunci când dispozitivul este blocat.

Tableta Google NEXUS 7 2013

Tableta Google NEXUS 7 2013

Android 5.0 Lollipop oferă Bluetooth Smart, un mod Bluetooth cu un consum energetic redus, care extinde autonomia tabletei atunci când se conectează la dispozitivele din apropiere. Cea mai recentă versiune Android include o nouă funcție ‘personal unlocking’. Prin indicarea unor conexiuni sigure, cum ar fi “acasă” sau “serviciu” sau prin împerecherea tabletei cu dispozitivele din apropiere, posesorii de Nexus 7 pot trece mai repede de ecranul blocat.

Upgrade la îndemână

Actualizarea sistemului la Android 5.0 Lollipop este ușoară și rapidă. Din ecranul principal se accesează ‘Settings’, urmând opțiunea ‘About tablet’ și mai apoi ‘System updates’.

Când va fi disponibil update-ul la Android 5.0 Lollipop

Distribuția update-ului la Android 5.0 Lollipop pentru Nexus 7 Wi-Fi este în desfășurare la nivel global. Actualizarea pentru modelele Nexus 7 LTE/3G va demara în luna decembrie 2014.

Tableta Google NEXUS 7 2013

Tableta Google NEXUS 7 2013

To Top

Citește articolul precedent:
90% din populația lumii va avea un telefon mobil până în 2020

Noua ediție a raportului Ericsson Mobility Report arată proliferarea rapidă a tehnologiei mobile: 90% din populația lumii cu vârsta de...

Închide