aplicatii

Browsere alternative pentru dispozitivele Android

Android Web Browsers

Browser-ul preinstalat pe care îl primim odată cu dispozitivul Android, numit generic „Browser”, își face treaba destul de bine. Însă, așa cum se întâmplă cu fiecare platformă care încurajează development-ul, au apărut alternative care nu merită ignorate.

Din moment ce varianta Chrome pentru Android va ieși din faza beta în scurt timp și promite performanțe impresionante, putem să aruncăm o ultimă privire asupra browser-elor din Google Play înainte ca acestea să devină umbrite de software-ul Google.

Android Web Browsers

Opera Mini & Opera Mobile

Opera este unul din cele mai sonore nume când vine vorba de browsere web. Varianta desktop a Opera pune pe primul loc viteza de execuție și nici Opera Mini Web Browser nu ne dezamăgește din acest punct de vedere.

Opera 5 Mini Web Browser scurtează timpul de încărcare printr-un set de servere proxy care facilitează accesul pe site-urile populare și se laudă cu un motor de randare mai rapid decât cele ale competiției. Dialer-ul cu care ne-am obișnuit pe varianta desktop a browser-ului se află în aplicație sub forma unui grid ce afișează cele mai vizitate site-uri și bookmark-urile.

În lista de minusuri pe care le are Opera Mini se numără incapacitatea lui de a primi coordonate GPS și eliminarea funcției pinch zoom.

Opera Mobile este un produs separat de Opera Mini și a apărut la ceva timp după acesta. Opera Mobile este un browser în adevăratul sens al cuvântului pentru că nu depinde de serverele Opera pentru a randa paginile. Din punct de vedere al utilizării, însă, cele două aplicații seamănă foarte bine între ele cu excepția randării grafice care e mai bună, dar mai înceată.

Opera Mobile

Opera Mobile

Dolphin Mini & Dolphin Browser HD

Dolphin Browser HD este unul dintre cele mai bune browsere pentru Android. În primul rând, poate încărca diferite pagini în taburi al căror antet este afișat pe ecran, iar alternarea între ele devine mult mai simplă. Sincronizează bookmark-urile cu Google Bookmarks, permite înregistrare RSS și are suport pentru gesturi pe ecran. Din păcate, toate aceste calități vin la pachet cu o viteză scăzută de încărcare.

Dolphin Browser HD

Dolphin Browser HD

Dolphin Mini este frățiorul mai mic al lui Dolphin și Dolphin HD și ocupă mai puțin de 1MB. Dimensiunile mici nu aduc de la sine și renunțarea la funcționalități. În continuare avem suport pentru gesturi, tab-uri și homepage sub formă de quick dial. Dolphin Mini este o alegere fezabilă pentru cei care pun preț pe latura practică a unui browser și caută o alternativă pentru Opera Mini.

Dolphin Browser Mini

Dolphin Browser Mini

Firefox Mobile

Firefox Mobile este browser-ul de la Mozilla portat pentru dispozitive mobile în variantă integrală. Aplicația înglobează toate funcționalitățile browser-ului pentru desktop precum sincronizare, Personas și add-on-uri și aduce în plus funcții necesare unui mobil, cum ar fi pinch zoom.

O experiență desktop pe smartphone vine cu un preț pe măsură, de aproximativ 15MB și cel puțin 512MB de memorie RAM. Firefox este dispozitivul ideal pentru telefoanele și tabletele care au hardware-ul suficient de puternic.

Firefox Mobile

Firefox Mobile

Skyfire Web Browser 4.0

Skyfire încearcă o rețetă diferită pentru a ieși în evidență față de celelalte browsere, principalul motiv pentru a ieși în față fiind suportul parțial pe care-l oferă pentru video-uri Flash și integrarea cu Facebook și Twitter.

Unele site-uri au o aplicație Flash care rulează un video. Dacă aplicația respectivă a fost dezvoltată corect, Skyfire poate reda filmul fără suport Flash. Magia stă în faptul că browser-ul trimite cererea către server-ul Skyfire care va face o conversie pe care o trimite înapoi către utilizator. Nu funcționează întotdeauna, dar excepțiile sunt rare. Rămâne la alegerea fiecăruia dacă redarea fără flash merită $2.99.

Fiecare parte a unei pagini poate fi distribuită pe rețelele de socializare, lucru care face Skyfire un browser optim pentru o experiență socială.

Skyfire Web Browser 4.0

Skyfire Web Browser 4.0

Există multe alte variante pe care le poți alege drept alternativă pentru browser-ul Android, aici le-am ales numai pe cele mai renumite. Vă încurajăm să lăsați un comentariu mai jos, ca să adăugați listei browser-ul preferat!

To Top

Citește articolul precedent:
Angry Birds Space
Rovio: 50 de milioane de instalări pentru Angry Birds Space

Jocurile sunt fără îndoială unul dintre motoarele ce propulsează un sistem de operare. Android are propriile titluri celebre, dezvoltate de...

Închide