Cum să instalezi Flash Player pe Android

| |

După decizia celor de la Adobe de a nu mai oferi suport pentru sistemul de operare Android o parte dintre utilizatori au început să se gândească la alternative. Începând de ieri, Adobe Flash Player nu mai este disponibil în Google Play pentru anumite dispozitive.

Instalarea player-ului Flash este foarte simplă însă riscurile asociate sunt destul de mari. Utilizatorii care instalează manual Flash Player pe Android se pot aștepta la probleme de stabilitate sau mai grav la bug-uri de securitate prin care alte persoane pot copia date de pe aparat. Trecând peste acest fapt și plecând de la premiza că software-ul Adobe este destul de bine pus la punct, instalarea acestuia pe un sistem care nu e menționat în lista de compatibilitate publicată de firmă, se poate face în felul următor.Unknown sources

Cei care au telefoane sau tablete cu sistem de operare Android 2.2 (Froyo) sau o versiune mai recentă vor trebui să meargă la Settings > About phone / About tablet pentru a se asigura de varianta rulată. Dacă echipamentul dumneavoastră rulează Android 4.1 Jelly Bean va trebui să instalați un browser care suportă flash. Browserul Google Chrome pentru Android instalat pe Android 4.1 Jelly Bean nu suportă flash.

Procesul de instalare al playerului flash este destul de simplu.
Primul pas este bifarea opțiunii “Unknown sources” prin care este permisă instalarea aplicațiilor din surse necunoscute. În sistemele de operare Android 2.2, 2.3 sau 3.x aceasta se găsește la Settings > Applications. În Android 4.x opțiunea poate fi găsită la Settings > Security.

Pasul doi constă în descărcarea aplicației flash (fișierul apk) de la adresa http://goo.gl/CA1WU. După descărcarea fișierului este accesată locația urmând pașii normali în orice instalare.

Pentru versiunile Android 3.0 sau mai noi accesați Settings > Advanced > Enable plug-in. Pentru activarea permanentă a acesteia selectați “Always on”. În sisteme de operare Android 2.2/2.3 mergeți la Menu > Settings unde veți găsi opțiunea “Enable plug-ins”.
Instalarea playerului flash nu este complicată însă trebuie să tratați cu atenție aspectele critice, mai ales dacă nu aveți experiență în configurarea sistemului de operare Android.

Adobe Flash 10.3

O listă cu modelele compatibile cu Flash Player se poate găsi la adresa: http://www.adobe.com/go/certifieddevices.

Cum să instalezi Flash Player pe Android, 6.6 out of 10 based on 36 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (36 votes cast)

Comentează prin Facebook

15 Comentarii pentru “Cum să instalezi Flash Player pe Android”

 1. am incercat sa-l instalez pe un samsung galaxy GT S5570 cu android 2.2.1 si mi-a aparut mesajul APLICATION NOT INSTALED. puteti sa imi spuneti de ce? multumesc.

 2. am instalat adobe flash player pe htc, imi spune ca e instalat, dar nu pot sa deschid nimic, ca si cum nu l-as fii instalat de loc. ma poate ajuta cineva? multumesc

 3. am si eu o intebare am un xperia S si lam instalat dar cand vreau sal pornesc imi cere settings si ma trimite direct pe site la adobe si de acolo nu ma mai lasa sa fac nimi zice ca nu e compatibil Ce trebuie sa fac ca sa setez programul …sau un alt flash player care sal inlocuiasca daca ma putetzi ajuta multumesc

 4. la mine a mers fara probleme…am galaxy s

 5. Nu-mi fa voie sa intru pe linkul de la android ics deci nu pot instala flashul

 6. pe Huawei Vision merge fara robleme

 7. Am dorit sa instalez Flach Player 10.3 pe Samsung GT-S6102, urmat instructiunile de mai sus si am descarcat fisierul din http://goo.gl/CA1WU, dar nu am reusit sa-l instalez. Nu stiu cum se procedeaza mai departe. Dl Cristi, care a scris articolul ne spune sa urmam ” pasii normali pentru orice instalare”, care pasi, ca apoi ar trebui sa activez optiunea “Enable plug-ins”. Apelez la orice persoana care are cunostinte mult mai avansate ca mine, inclusiv pe dl. Cristi sa detalieze aceasta instalare. Cu deosebit respect.

 8. aceeasi problema ca Ovi Tudo mi-l instaleaza dupa care ma directioneaza catre o pagina blocata practic. LG LP700 android 4.0.3..nu merge. multumesc anticipat daca imi puteti da vre-un ajutor

 9. Stie cineva daca trebuie facut ceva sa mearga flash player-ul ca nu mai pot sa ma uit la tv ex.digisport meciuri steaua..cu sop cast merge foarte greu…multumescam un galaxy s3

 10. Care este ultima versiune de android pe care o suporta telefonul huawei vision?

 11. Am o tableta Samsung galaxy Tab 3 si anumite video.uri nu le pot vedea,imi spune sa descarc adobe flash player si nu.l gasesc . Cine ma poate ajuta?! Multumesc

 12. Cum instalezi flash player pentru a juca jocuri pe o tableta sau un smartphone …

 13. Buna de ce nu merge filmele online pe tableta stie cineva?
  Ce trebuie instalat?
  Multumesc

 14. am tableta samsung tab s t805 am facebook dar nu merg videoclipul????cum sa fac?

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!