stiri

Cum să instalezi Flash Player pe Android

Adobe Flash 10.3

După decizia celor de la Adobe de a nu mai oferi suport pentru sistemul de operare Android o parte dintre utilizatori au început să se gândească la alternative. Începând de ieri, Adobe Flash Player nu mai este disponibil în Google Play pentru anumite dispozitive.

Instalarea player-ului Flash este foarte simplă însă riscurile asociate sunt destul de mari. Utilizatorii care instalează manual Flash Player pe Android se pot aștepta la probleme de stabilitate sau mai grav la bug-uri de securitate prin care alte persoane pot copia date de pe aparat. Trecând peste acest fapt și plecând de la premiza că software-ul Adobe este destul de bine pus la punct, instalarea acestuia pe un sistem care nu e menționat în lista de compatibilitate publicată de firmă, se poate face în felul următor.Unknown sources

Cei care au telefoane sau tablete cu sistem de operare Android 2.2 (Froyo) sau o versiune mai recentă vor trebui să meargă la Settings > About phone / About tablet pentru a se asigura de varianta rulată. Dacă echipamentul dumneavoastră rulează Android 4.1 Jelly Bean va trebui să instalați un browser care suportă flash. Browserul Google Chrome pentru Android instalat pe Android 4.1 Jelly Bean nu suportă flash.

Procesul de instalare al playerului flash este destul de simplu.
Primul pas este bifarea opțiunii “Unknown sources” prin care este permisă instalarea aplicațiilor din surse necunoscute. În sistemele de operare Android 2.2, 2.3 sau 3.x aceasta se găsește la Settings > Applications. În Android 4.x opțiunea poate fi găsită la Settings > Security.

Pasul doi constă în descărcarea aplicației flash (fișierul apk) de la adresa http://goo.gl/CA1WU. După descărcarea fișierului este accesată locația urmând pașii normali în orice instalare.

Pentru versiunile Android 3.0 sau mai noi accesați Settings > Advanced > Enable plug-in. Pentru activarea permanentă a acesteia selectați “Always on”. În sisteme de operare Android 2.2/2.3 mergeți la Menu > Settings unde veți găsi opțiunea “Enable plug-ins”.
Instalarea playerului flash nu este complicată însă trebuie să tratați cu atenție aspectele critice, mai ales dacă nu aveți experiență în configurarea sistemului de operare Android.

Adobe Flash 10.3

O listă cu modelele compatibile cu Flash Player se poate găsi la adresa: http://www.adobe.com/go/certifieddevices.

Cum să instalezi Flash Player pe Android, 6.6 out of 10 based on 36 ratings

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (36 votes cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy Note N8000
Samsung: 10 milioane de Galaxy Note vândute

Samsung bifează record după record și se impune pe piață prin dispozitivele sale tot mai avansate. După ce s-a inspirat...

Închide