stiri

Depanero: 20% din intrările în service ale aparatelor defecte pot fi evitate

Ana Maria Brânza cu telefonul UTOK Stellar Elite

Utilizarea necorespunzătoare și neatenția sunt principalele cauze care duc la uzarea, deteriorarea și defectarea a 20% din aparatele electronice și electrocasnice care intră în service, potrivit Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România.

Cele mai multe defecțiuni din cauza utilizării necorespunzătoare și a neatenției sunt înregistrate în perioada vacanțelor de Paște, Crăciun și a concediilor de vară. Aparatele de uz casnic și gadget-urile sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în aceste perioade.

Mulţi dintre utilizatorii aparatelor electro-IT nu citesc instrucțiunile de utilizare a echipamentelor înainte de folosire și ignoră astfel reguli minime de siguranță. Pentru a evita defecțiunile provocate din aceste cauze, specialiștii Depanero oferă 10 recomandări pentru o utilizare corespunzătoare a aparatelor:

Conectarea televizoarelor

Când este în funcțiune, televizorul nu trebuie conectat cu alte aparate prin cablu antenă, HDMI, VGA, întrucât pot apărea diferențe de potențial între cele două aparate. Dacă un cablu a fost deconectat din greșeală, opriți aparatul înainte de a reface conexiunea.
Dacă televizorul nu este utilizat cu un UPS, este recomandată debifarea funcției auto-update. În procesul de instalare a noii versiuni de soft, pot interveni căderi de tensiune.
Utilizarea telefoanelor smart și a tabletelor
Nu este recomandată utilizarea telefoanelor și a tabletelor când acestea sunt la încărcat; acumulatorul nu se va încărca în parametrii normali.
Conectarea mufei, a cardurilor pin și a cartelelor trebuie făcută cu atenție. Forţarea, respectiv încercarea de extragere cu obiecte improvizate, pot duce la deteriorarea conectorului, respectiv la defectarea plăcii de bază a aparatului.
În cazul contactului cu lichide, detașați acumulatorul, dacă produsul permite, fară a-l reconecta la o sursă de electricitate și prezentați-vă cu aparatul la un service autorizat.

Curățarea și îngrijirea electrocasnicelor mici

Aspiratorul nu trebuie utilizat mai mult de 15 minute fără pauze de minimum 5 minute și nu îl folosiţi fără filtre. Cele mai multe defecțiuni sunt provocate de blocarea turbinei motorului cu obiecte aspirate, precum cleşti de rufe, bucăţi de plastic și creioane.
Utilizați apă dedurizată pentru fierul de călcat. Depunerile de calcar la nivelul tălpii sunt responsabile pentru cele mai multe defecţiuni.
Este recomandată utilizarea apei filtrate și decalcifierea periodică a espressoarelor de cafea. Cea mai frecventă problemă întâlnită este obturarea conductelor de apă din cauza calcarului.
Maşina de tocat trebuie utilizată cu pauze de răcire. Nu forţaţi colectorul de carne prin apăsare, deoarece forțarea motorului poate duce la defectarea acestuia.
Cuptorul cu microunde trebuie curățat după fiecare utilizare. Urmele de grăsime depuse pe pereții aparatului pot duce la prelungirea duratei de încălzire.

Sfaturi generale pentru utilizarea aparatelor în condiții optime

Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a echipamentelor înainte de folosire
Instalați dispozitivele electrocasnice conform instrucțiunilor de montaj
Nu folosiți instalații electrice sau sanitare improvizate
Evitați intervențiile neautorizate, realizate de personal necalificat
Apelați la specialiști pentru operațiuni periodice de întreținere

To Top

Citește articolul precedent:
Allview X4 Soul Style
Produsele Allview sunt certificate Google Mobile Services

Compania brașoveană Visual Fan, deținătoarea mărcii Allview comercializează produse certificate Android GMS. Allview face parte din grupul restrâns al brandurilor...

Închide