stiri

Două cipuri noi de la Samsung pentru telefoanele inteligente

Samsung Galaxy S6 Green Emmerald

Samsung a anunțat noi soluții de componente mobile care îmbunătățesc experiența utilizatorilor. Aceste soluții includ un senzor de imagine RWB (Red-White-Blue) de 8 megapixeli bazat pe tehnologie ISOCELL și un circuit integrat NFC (Near Field Communication) cu performanță radio îmbunătățită.

Senzorul de imagine Samsung ISOCELL RWB CMOS de 8MP

Senzorul de imagine Samsung ISOCELL RWB CMOS de 8MP, modelul S5K4H5YB, oferă o soluție pentru camerele frontale de pe dispozitivele mobile, datorită performanței sale uimitoare în condiții de luminozitate redusă și a redării culorilor cu precizie sporită. Tehnologia ISOCELL și noul filtru RWB pentru șablonul de culori, dezvoltat de Samsung, îi permit noului senzor de imagine să maximizeze calitatea imaginilor digitale.

Tehnologia Samsung ISOCELL crește sensibilitatea la lumină și controlează colecția de fotoni, fapt ce rezultă într-o redare mai exactă a culorilor, chiar în condiții de luminozitate redusă. Barierele fizice dintre fiecare pixel ISOCELL permit 30% reducere în diafonie și 30% creștere a capacității full-well, comparativ cu pixelii convenționali BSI (Back Side Illumination).

Samsung Galaxy S6 Green Emmerald

Samsung Galaxy S6 Green Emmerald

Noul șablon de culori RWB sporește sensibilitatea la lumină și redarea fidelă a culorii, permițând o îmbunătățire cu peste 3 decibeli în SNR (raport semnal-zgomot) în situații cu luminozitate redusă. În plus, spre deosebire de alte configurări de șabloane de culori, asemănările majore dintre șabloane RWB și RGB elimină necesitatea unui convertor RGB în filtru RWB, ceea ce previne deviațiile de culoare.

Datorită tehnologiilor inovatoare Samsung ISOCELL și RWB, noul senzor de 8MP al camerelor foto frontale oferă îmbunătățiri semnificative ale sensibilității la lumină și a redării fidele a culorilor. Mostre ale senzorului de imagine RWB ISOCELL de 8MP sunt disponibile pentru utilizatori, iar producția acestora este programată pentru al doilea semestru al anului.

Noua soluție NFC de la Samsung

A patra generație de soluții NFC (S3FWRN5P) dispune de îmbunătățiri semnificative ale performanței radio, având o creștere de 100% față de predecesorul său în modul cartelă, respectiv de 20% în modul citire.

Datorită îmbunătățirii majore a performanței radio, circuitul integrat NFC funcționează cu una dintre cele mai mici antene disponibile pe piață, asemănătoare unei pelicule de film, ce poate fi atașată la bateria smartphone-urilor fără a fi nevoie de un circuit de amplificare suplimentar.

Circuitul integrat NFC respectă cerințele stricte ale punctelor de vânzare mobile și este pregătit pentru următoarea generație de telefoane inteligente. Integrând tehnologia flash pe 45 de nanometri de la Samsung, noul circuit integrat NFC le permite utilizatorilor să economisească timp și resurse pentru dezvoltări și certificări adiționale.

A patra generație de circuite intergate NFC Samsung a intrat în producție, iar modelele de referință sunt disponibile pentru dezvoltare rapidă și ușoară.

To Top

Citește articolul precedent:
Allview Speed City
14 companii românești sunt prezente la Mobile World Congress

În 2015, prezența României la Barcelona este marcată de lansarea de produse și prezentarea de soluții dezvoltate de români. Din...

Închide