stiri

Două exemple de coduri malware pentru Android

Sistemul de operare Android ocupă primul loc nu numai pe piața telefoanelor mbile ci și atunci când vine vorba numărul aplicațiilor malițioase. Conform unui comunicat de presă publicat de G Data, există o creştere a programelor malware pentru smartphone-uri şi tablete PC de 273%, în prima jumătate a anului 2011 (comparativ cu aceeaşi jumătate a anului 2010).

Zsone a fost răspândit prin Google Android Market. Troianul a trimis în secret subscrieri de înregistrare prin SMS către numere cu suprataxă din China. Utilizatorii au detectat înşelătoria când era prea târziu să mai intervină, după ce şi-au verificat facturile de telefonie.

NickiBot este funcţional şi prin spionarea victimelor sale. O variantă a acestui malware, numită Google++, este disponibilă ca o aplicaţie pentru reţeaua socială Google+ şi înregistrează în background perturbaţii şi apeluri. Virusul foloseşte un website pentru a trimite aceste informaţii, inclusiv date de urmărire GPS, atacatorului.

To Top

Citește articolul precedent:
Burn the City
Burn the City

Dacă v-ați săturat de jocurile în care distrugeați porcușori aruncând păsări cu praștia e timpul să încercați ceva nou. Burn...

Închide