stiri

Ecranul de 120Hz de pe Note 20 Ultra utilizează rate de refresh variabile

Galaxy Note Ultra 20

Samsung a prezentat luna aceasta noua linie Galaxy Note formată din modele de vârf ce vin echipate cu ecrane cu frecvența de 120Hz. O rată de refresh mai înaltă înseamnă un răspuns mai bun al ecranului și imagini derulare fluid și rapid, inclusiv atunci când folosim stiloul electronic. Aceste avantaje vin și cu o serie de neajunsuri printre care, cel mai important, este consumul mai mare de energie și reducerea autonomiei.

Frecvența ridicată a ecranului este necesară doar atunci când sunt derulate imagini foarte dinamice, cum ar fi cele din jocuri. O fotografie statică nu are nevoie de o rată de refresh mare, iar inginerii de la Samsung știu foarte bine acest lucru.

Răspunsul Samsung la această problemă a constat într-un panou OLED cu rată de refresh adaptivă. Noul ecran al modelului Galaxy Note 20 Ultra 5G poate atinge 120Hz în jocuri, reduce rata de refresh la 60Hz pentru redarea de filme, folosește 30Hz când sunt scrise mesaje text și poate coborî până la 10Hz când afișează o imagine statică. În cazul setărilor joase, Samsung spune că ecranul consumă numai 60% din energia necesară în mod normal.

Frecvența adaptivă a ecranelor și sincronizarea cu acceleratorul grafic sunt o altă metodă de creștere a eficienței și de mărire a autonomiei.

To Top

Citește articolul precedent:
OPPO A72
OPPO lansează trei telefoane pentru această vară: A72, A31 și A12

OPPO, una dintre companiile chinezești cu un succes real pe piața telefoanelor inteligente, lansează în România telefoanele A72, A31 și...

Închide