jocuri

Parrot AR.Drone cu sistem Linux

Una dintre cele mai interesante jucării, ce pot fi găsite acum pe piața din România, are la bază un nucleu Linux asemănător cu cel ce stă în spatele sistemului de operare Android. Sistemul de operare Linux a fost până acum ceva ani o cenușăreasă apreciată numai de programatori și de câțiva împătimiți care-i vedeau adevăratele posibilități. Odată cu venirea Android lucrurile s-au schimbat destul de mult.

Parrot AR.Drone este un quadricopter complex ce integrează unele dintre cele mai sofisticate module electronice ale momentului. Aparatul de zbor este controlat de un procesor ARM9 ce rulează la frecvența de 200MHz alături de care stă o memorie RAM de 128MB. Stabilitatea sa este realizată printr-o serie de module electronice cu ar fi: accelerometru cu 3 axe, giroscop, altimetru cu ultrasunete și girometru. Controlul jucăriei este efectuat cu ajutorul aplicației AR.FreeFlight instalată pe un iPhone, iPad sau iPod. AR.Drone dispune de două camere video care transmit în timp real imagini pe ecranul iPhone-ului însă Apple nu a permis înregistrarea fluxului de date gândindu-se probabil că unii utilizatori nu ar rezista tentației de a spiona prin vecini.

Comunicațiile dintre iPhone și sistemul de calcul din interiorul quadricopter se fac prin standardul Wi-Fi în același mod în care vă conectați calculatorul. Parrot AR.Drone se ridică în aer datorită a patru elici acționate fiecare de către un motor electric. Energia electrică necesară funcționării este stocată într-un acumulator litiu-polimer care-i oferă o autonomie de 12 minute. Chiar dacă timpul în care stă în aer pare prea scurt trebuie spus că montarea unui acumulator mai mare ar fi crescut greutatea totală și ar fi necesitat motoare mai puternice, deci s-ar vi intrat într-un cerc vicios al puterii și greutății. Cei care ajung să controleze foarte bine modelul AR.Drone pot trece la bătălii aeriene cu ajutorul aplicației AR.Pursuit. Sunt oameni care spun că aparatul de zbor poate fi controlat și cu ajutorul unui telefon echipat cu sistemul de operare Android însă nu putem garanta acest lucru.
Modelul este adus în România de Fungadgets.ro la prețul de de 1.355 lei (cu TVA inclus).


To Top