stiri

GooApple – un hibrid intre Apple si Android

Chinezii au știut întodeauna să copieze produsele de succes, evitând în mod tranșant să-și cheltuiească banii pe cercetare, promovare sau pe design.
De regulă, companiile chinezești copiază un singur produs, parțial sau în totalitate, încercând să inducă în eroare consumatorul. Dacă sistemul politic chinez înseamnă o combinație dintre comunism și capitalism, care culmea chiar funcționează, noul produs poartă genele a două mari companii din domeniul IT.

Telefonul ilustrat în imaginile de mai jos este denumit GooApple și se prezintă la exterior asemeni unui iPhone 4. Sistemul de operare care rulează pe acesta este Android 2.2 Froyo însă interfața grafică simulează mediul iOS. Din punct de vedere hardware, echipamentul integrează un ecran LCD capacitiv, cu diagonala de 3.5 inci, Wi-Fi, WCDMA, GPS, cameră video de 5 megapixeli și un procesor Qualcomm.

Posibilitățile tehnice ale terminalului sunt de invidiat dat fiind melanjul la care a apelat inginerii chinezi. Cu o grosime de numai 9.3mm, întocmai ca iPhone 4, GooApple poate funcționa ca hotspot Wi-Fi dar poate împărți internetul și prin Bluetooth sau prin cablul USB (USB/Bluetooth tethering).
Terminalul costă numai 1700 de yuani (262 dolari), un preț imbatabil judecând după specificații.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung GALAXY Tab 10.1
Samsung a comandat 30 de milioane de senzori tactili

Samsung, una dintre cele mai cunoscute companii din industria audio-video, a plasat o comandă impresionantă pentru senzori tactili. Sursele, citate...

Închide