stiri

Google a cumpărat 1023 de patente de la IBM

google wallet

Google s-a speriat puțin de incisivitatea celor de la Apple în ce privește patentarea lucrurilor simple și aici nu ne referim la apa caldă și nici la roată. Apple a convins comisiile, ce analizează propunerile de patente, că forma dreptunghiulară rotunjită la colțuri este inventată de ei la fel ca și glisarea cu degetul pe suprafața unui ecran, motiv pentru care există acum zeci de procese între Apple și cele mai mari companii asiatice deschise în toate țările importante.

Google a simțit că sistemul de operare Android este vulnerabil la aceste atacuri, chiar dacă pleacă de la o versiune Linux ai căror termeni de licențiere sunt cunoscuți de toată lumea. Odată cu achiziția Motorola, Google a trecut în portofoliul său mai mult de 17.000 de patente după ce în primăvară a cumpărat cu 900 milioane de dolari 6000 de patente de la Nortel.

Astăzi compania a dat publicității o noua achiziție efectuată în luna august prin care portofoliul de tehnologii s-a îmbogățit cu 1023 de patente cumpărate de la IBM. Practic Google acoperă fiecare punct vulnerabil ce poate fi exploatat în justiție de companiile concurente. Nu este exclus ca pe viitor să mai vedem astfel de achiziții spectaculoase date fiind veniturile Google ce rivalizează cu PIB-ul unui stat mic.

google wallet

Google a cumpărat 1023 de patente de la IBM, 10.0 out of 10 based on 1 rating

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Robo Defense
Robo Defense primește un update

Unul dintre cele mai apreciate jocuri de strategie pentru Android primește un update ce îl face să profite de puterea...

Închide