aplicatii

Google Android amenință supremația lui IOS Apple în intențiile de achiziție

Studiu Changewave despre intentia de cumparare a unui mobil cu Android

Google Android câștigă cotă de piață cu pofta noului venit la masa sistemelor de operare. În luna iunie lansarea lui iPhone 4 îi temperase elanul. În septembrie însă, Android și-a reluat cursa accelerată, după ce terminalul lui Apple nu a mai ținut titlurile în presă.

ChangeWave a prezentat un studiu de piață pe tema sistemelor de operare pentru mobile, la care au participat 4000 respondenţi. Sondajul încheiat pe 23 septembrie a subliniat progresele lui Google Android. Mai exact, dintre consumatorii care plănuiesc să-și cumpere un smartphone în următoarele 90 de zile, 37% au declarat că preferă să aibă sistemul Android pe mobil. Față de luna iunie, Google Android a mai câștigat 7% în intențiile de achiziție.

Android a fost în creștere în patru din ultimele cinci sondaje ChangeWave. În ultimul an, judecând după preferințele sondate de aceștia, interesul pentru sistemul de operare Google a crescut de 6 ori.

Studiu Changewave despre intentia de cumparare a unui mobil cu Android

IOS Apple rămâne numărul unu ca sistem dorit de viitorii cumpărători cu o cotă de 38%, dar în scădere cu 12%.

Intențiile potențialilor cumpărători se mai pot schimba până la achiziția telefonului, să vedem cum stau lucrurile când vine vorba de satisfacția utilizării. Găsim iar Apple pe primul loc și Androidul pe 2. Graficul alăturat spune că doi din trei (65%) respondenți au declarat că sunt Foarte încântați de sistemul de operare Google Android de pe mobilul lor.

Studiu Changewave despre satisfactia utilizarii sistemelor de operare pentru mobile

To Top

Citește articolul precedent:
Google Earth 11 pe telefonul cu Android
Plonjează direct în ocean de pe telefon

Cu siguranţă aţi dori să evadaţi din jungla orasului şi nu aveti idee de ceva ieşit din comun. Printre alternative:...

Închide