stiri

Google dezamagit de vanzarile din Android Market

android honeycomb

Google pare a fi dezamăgit de vânzările de aplicații prin intermediul Android Market. Eric Chu, manager pentru platforma Android, declara ieri în cadrul conferinței Inside Social Apps desfășurată în San Francisco, că “nu este prea fericit” privind la numărul aplicațiilor cumpărate pe Android Market.

Bineînțeles declarațiile acestuia nu pot ascunde faptul că Google preferă să promoveze aplicațiile gratuite și să le evite discret pe cele plătite. Google încasează banii din reclamă și nu are niciun interes să pună la dispoziția dezvoltatorilor un instrument de profit.

Încurajarea aplicațiilor gratuite, deși atrage publicul care descarcă orice fără obligații, va îndepărta dezvoltatorii mari de Android Market din cauza faptului că nu își vor putea recupera banii investiți în dezvoltarea de soft. Din câte se pare Google va schimba acestă situație și va pune la dispoziția creatorilor de aplicații mai multe instrumente de monetizare cum ar fi plata prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă dar și prin Google Checkout. Având în vedere că sistemul de operare trebuie susținut cu jocuri de calitate rămâne de văzut cum se va dezvolta sistemul de plată pentru Android.

Pentru dezvoltatorii români, Android Market poate reprezenta o sursă nesperată de profit. Cei care stăpânesc limbajul de programare JAVA pot descăra Eclipse împreuna cu SDK-ul Android și pot trece la lucru.
android honeycomb

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung prezinta patru telefoane cu Android

Samsung a prezentat astăzi patru telefoane noi din seria Galaxy. Cele patru terminale, care rulează sistemul de operare Android 2.2...

Închide