stiri

Google duce proiectul Android One în Africa

Telefoanele Android One

Google a anunțat că programul Android One și-a făcut debutul pe continentul African. Telefoanele inteligente cu preț accesibil sunt deja disponibile în india, unde au înregistrat un succes remarcabil. Africanii vor putea cumpăra telefonul Infinix Hot 2 la prețul de aproximativ 87 de dolari, primele țări fiind Nigeria, Ghana, Coasta de Fildeș, Kenya, Egipt și Maroc.

Infinix Hot 2 dispune de un ecran tactil cu diagonala de 5 inci și rezoluția 720p. Telefonul se bazează pe un chipset MediaTek quad-core la 1.3 GHz iar memoria flash adună 16GB. Infinix Hot 2 are două camere video, de 8MP, respectiv 2MP și suport dual-SIM. Google a înțeles necesitățile africane și au echipat telefonul cu un receptor FM și o baterie de 2200mAh. Un alt lucru de apreciat e că telefonul va veni în două variante, cu 1GB și 2GB de memorie RAM (preț 97 de dolari).

Telefonul rulează ultima versiune a sistemului de operare Google: Android 5.1.1 Lollipop. Google va avea tot interesul să mențină la zi sistemul de operare, drept urmare proiectul Android One e o alternativă mai bună la telefoane OEM chinezești aduse de importatori.

Africa este un continent cu insule de dezvoltare acolo, unde corporațiile occidentale sau asiatice au început să investească. Telefonul ar putea să fie cumpărat tocmai de corporatiștii africani care muncesc astăzi pe salarii de 100 de dolari lunar.

Android One – Infinix Hot 2

To Top

Citește articolul precedent:
Allview E3 Living
Allview anunță un nou membru al gamei E

Compania brașoveană Allview prezintă telefonul E3 Living, un nou device ce dispune de un display de 4,5 inch. Construit cu...

Închide