Xiaomi se extinde în Africa

| |

Extinderea companiilor de electronice, aflate în căutarea unor cifre de vânzări tot mai mari, a fost plafonată de limitările Americii de Nord și taxele aberante ale europenilor.

Soluția aflată la îndemâna managerilor asiatici a fost intrarea pe piața indiană și mai recent pe cea africană. După deschiderea primelor fabrici de telefoane din India va urma, cel mai probabil, o dezvoltare a pieței africane. Primele semne sunt date chiar de Google care va distribui modelele programului Android One în Africa. Potențialul acestei zone, cu o populație de peste un miliard de locuitori, este foarte mare în condițiile în care veniturile cresc ușor în ultima perioadă iar prețurile terminalelor sunt tot mai mici.

Xiaomi și-a câștigat un loc pe piață prin produse performante și prețuri accesibile. Producătorul chinez a înregistrat rezultate încurajatoare în India și a încheiat un parteneriat cu un distribuitor african cu vânzări în 50 de țări. Extinderea prevede, de asemenea, o rețea de 14 magazine virtuale administrate în parteneriat cu Mobile in Africa. În Africa, telefoanele Xiaomi vor concura cu modelul Google Infrix Hot 2 ce se vinde cu 87 de dolari.

Publicul țintă al celor două companii îl reprezintă tinerii africani, educați și salarizați de companiile ce au investit pe continentul negru.

Xiaomi Mi3

Xiaomi Mi3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!