stiri

Google isi ia mana de pe App Inventor

App Inventor este un software foarte ușor de utilizat ce permite celor ce nu știu să scrie cod JAVA să dezvolte aplicații simple pentru sistemul de operare Android.
App Inventor apelează la noțiuni de programare pe obiecte, singurele sarcini ale utilizatorului fiind acelea de a glisa formele reprezentate cu ajutorul cursorului pe interfața grafică și să stabilească proprietățile și evenimentele la care răspunde fiecare obiect.
Google Labs nu va mai susține App Inventor dar nici nu-l va ucide, softwareul va fi totuși disponibil în continuare sub forma unui proiect open-source. Din păcate se pierde mâna forte a unei corporații ce avea grijă ca App Inventor să funcționeze așa cum trebuie. Explicațiile Google cu privire la App Inventor le puteți găsi pe pagina aceasta.

In clipul de mai jos puteți vedea cum persoanele mai puțin familiarizate cu sintaxa și conceptele de programare JAVA reușesc să creeze aplicații interesante într-un timp relativ scurt.


To Top

Citește articolul precedent:
Facebook Messenger
Facebook are propriul messenger

Facebook are propriul program pentru mesaje scurte în genul Yahoo Messenger. Aplicația, prezentă pe Android Market, profită de legăturile deja...

Închide