stiri

Google a lansat Android 7.0 Nougat

Ferestre multiple în Android 7.0 Nougat

Google a lansat noul sistem de operare Android 7.0 Nougat pentru telefoane inteligente și tablete. Sistemul, ce urmează a fi instalat pe dispozitivele Nexus, aduce cu sine o mulțime de noutăți și optimizări care ar trebui să ofere mai multă flexibilitate în utilizare și o distribuție mai bună a serviciilor Google.

După cum știți, Google monetizează serviciile și aplicațiile sale, iar Android este elementul cheie prin care se distribuie reclamă către un miliard de oameni ce au cel puțin un dispozitiv cu acest sistem de operare.
În noul Android Nougat au fost adăugate peste 250 de funcționalități majore.

Android 7.0 Nougat va fi mai personal

Android 7.0 Nougat va permite mai multe elemente personale pentru telefon. Utilizatorul va putea să aleagă noi fundaluri și widget-uri. Meniul pentru setări rapide (Quick Settings) va permite accesul facil la Bluetooth, WiFi și lanternă. Elementele vor putea fi mutate și selectate pentru a se potrivi nevoilor fiecăruia.

Noi emoticoane în Android 7.0 Nougat

Noi emoticoane în Android 7.0 Nougat

Aplicațiile vor fi scrise pentru a se potrivi limbilor vorbite de fiecare utilizator, motoarele de căutare returnând rezultate în funcție de aceste setări.

Android 7.0 Nougat va fi mai productiv

Pentru utilizatorii care folosesc sistemul de operare Android 7.0 Nougat în scop productiv, Google promite noi facilități. Nougat încurajează activitățile multiple (multitasking), utilizatorii putând să răspundă mai repede la emailuri, trecerea între ferestre fiind realizată mai ușor și mai rapid.

Ferestre multiple în Android 7.0 Nougat

Ferestre multiple în Android 7.0 Nougat

Va fi permisă rularea a două aplicații una lângă alta, redimensionarea lor și glisarea liniilor de diviziune. Se va putea răspunde la un mesaj de notificare fără a mai deschide o aplicație specializată.

Android 7.0 Nougat va administra bateria mai inteligent

Android 7.0 Nougat va trece dispozitivul în modul economisire atunci când bateria este aproape escărcată, fără a mai cere acordul utilizatorului. Acest lucru va permite folosirea telefonului pentru comunicații, extinzând autonomia.

Android 7.0 Nougat va fi mai bine pregătit pentru realitatea virtuală

Android 7.0 Nougat este mai bine pregătit pentru aplicațiile de realitate virtuală, incluzând suport pentru Vulkan (o aplicație avansată de randare 3D) și Daydream (platforma Google pentru realitatea vituală mobilă).

Android 7.0 Nougat va fi mai sigur

Android 7.0 Nougat va integra mai multe straturi de securitate și criptare menținând datele utilizatorul în siguranță. Pentru dispozitivele din această toamnă vor fi adăugate funcții precum criptarea fișierelor și Direct Boot (pentru pornirea mai rapidă a dispozitivului).

Ferestre multiple în Android 7.0 Nougat

Ferestre multiple în Android 7.0 Nougat

Update-urile aplicațiilor vor fi instalate în fundal, automat, utilizatorul având parte de ultimele versiuni. Nu vor mai fi necesare acțiuni ale utilizatorului pentru selectarea și instalarea update-urilor.

Android 7.0 Nougat va fi disponibil pe…

Mai multe dispozitive sunt programate pentru update-ul la Android 7.0 Nougat. Utilizatorii de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C și General Mobile 4G (Android One) vor primi Android 7.0 Nougat. La acestea se vor adăuga pe parcurs și alte dispozitive.

Primul telefon ce va fi disponibil cu Android 7.0 Nougat direct din fabrică va fi LG V20.

Distribuția versiunilor Android (august 2016)

În lume există o mulțime de dispozitive care rulează vechile versiuni de Android, trecerea către variantele mai recente necesitând timp. Astăzi, numai 15,2% din dispozitivele existente rulează Android 6.0 Marshmallow, iar 1.7% dintre acestea încă mai au Android 2.3 Gingerbread, un sistem de operare complet depășit de realitățile anului 2016.

Ce versiuni de Android sunt instalate pe telefoane și tablete? (august 2016)

Versiune Nume de cod API Distribuție
2.2 Froyo 8 0.1%
2.3.3 –
2.3.7
Gingerbread 10 1.7%
4.0.3 –
4.0.4
Ice Cream Sandwich 15 1.6%
4.1.x Jelly Bean 16 6.0%
4.2.x 17 8.3%
4.3 18 2.4%
4.4 KitKat 19 29.2%
5.0 Lollipop 21 14.1%
5.1 22 21.4%
6.0 Marshmallow 23 15.2%

To Top

Citește articolul precedent:
România vs Australia
Peste 1800 soluții digitale la Internet&Mobile World

Lumea mobilă se diversifică, totul se face din mișcare, dispozitivele inteligente ocupând locul computerelor desktop. În spatele telefonului mobil sau...

Închide