stiri

Google publică distribuția versiunilor Android

Distributie Android iunie 2012

Statisticile furnizate periodic de către Google, privind distribuția versiunilor de Android, au rolul de a-i îndruma pe programatori în dezvoltarea aplicațiilor. Prioritizarea versiunilor cu un număr mare de utilizatori este absolut necesară dacă se dorește distribuția în masă a aplicației.

Tabelul de mai jos, publicat de Android Developers, arată cifrele culese pe o perioadă de 14 zile, încheiată la 1 iunie 2012.
Cifrele arată o creștere rapidă a sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich ce beneficiază acum de aportul adus de telefoanele noi și de campaniile de update. Ice Cream Sandwich își rezervă 7.1% din totalul utilizatorilor.

Android 2.3 Gingerbread domină distribuția versiunilor cu un procent de 65%, fiind principala țintă a programatorilor. În lunile următoare vom observa o scădere rapidă a versiunilor cu Gingerbread și o creștere a celor cu ICS. O bună parte dintre telefoanele care rulează acum Gingerbread vor face update-ul la ICS, mai mulți producători afișând deja programul campaniilor de actualizare.

Distributie Android iunie 2012

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Transformer AiO - Ecranul cu Android
Transformer ar putea veni atât cu Android cât și cu Windows

Următoarea generație Transformer Pad ar putea fi dotată atât cu sistemul de operare Windows cât și cu Android. Speculațiile apărute...

Închide