stiri

Hackerii preferă Gingerbread

Distributie Android

O analiză privind sistemul de operare Android, dată publicității de Kaspersky Lab, arată versiunile preferate de hackeri. Țintele cele mai frecvente sunt Android 2.3.6 Gingerbread și Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Pe primul loc se situează Gingerbread, versiunea Android cu cea mai mare răspândire. Un procent de 28% din reacțiile softwareului Kaspersky au fost înregistrate pe acest sistem de operare. Pe locul doi se află Ice Cream Sandwich, care a înregistrat 22% din atacuri.

„Deşi Gingerbread a fost lansat în septembrie 2011, dată fiind segmentarea pieţei de dispozitive Android, rămâne în continuare una dintre cele mai populare versiuni, fapt ce atrage un interes sporit din partea infractorilor cibernetici,” a comentat Yuri Namestnikov, Senior Malware Analyst la Kaspersky Lab. „Popularitatea celei mai recente versiuni Android OS – Ice Cream Sandwich – în rândul dezvoltatorilor de viruşi poate fi explicată de faptul că dispozitivele care rulează cele mai recente versiuni OS sunt mai potrivite pentru activităţile online. Din păcate, utilizatorii care navighează activ pe internet sunt şi cei care ajung cel mai frecvent pe site-uri periculoase,” a adăugat Namestnikov.

Infractorii caută pe telefoanele victimelor date financiare sau trimit pur și simplu SMS-uri către numere cu suprataxă.
Raportul IT Threat Evolution: Q3 2012 poate fi văzut pe pagina securelist.com.

Distributie Android

Distribuția versiunilor de Android în lunile trecute.

To Top

Citește articolul precedent:
Allview AllDro3 Speed T
Allview AllDro3 Speed T

Dacă în urmă cu ceva timp priveam produsele ASUS Transformer drept modele unice cu abilitatea de a se transforma pe...

Închide