stiri

HTC One vs Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 vs HTC One

Lansarea noului Samsung Galaxy S4 a creat un val de panică în birourile companiilor concurente. Dacă Apple a venit cu un mesaj în care încuraja utilizatorii proprii, sugerând ideea că iPhone-ul reprezintă un adevărat element de marcare a statului social, cei de la HTC mizează pe design-ul noului model One.

“Cu o carcasă din plastic și un ecran mai mare ca singură schimbare evidentă, noul Galaxy de la Samsung pălește în comparație cu HTC One cu carcasă din aluminiu” spun reprezentanții HTC.

Noi nu credem declarațiile departamentelor de PR și am vrut să pune față în față cele două modele, cel puțin prin prisma specificațiilor.
HTC One este un telefon foarte performant, beneficiază de o carcasă corp comun din aluminiu și hardware de top. Ecranul Super LCD are diagonala de 4.7 inci, rezoluție FullHD și o densitate de 469ppi. Rivalul său, Samsung Galaxy S4 vine cu o carcasă din plastic și un ecran Super Amoled FullHD de 5 inci cu densitate de 441ppi.

Din punct de vedere estetic, Galaxy S4 stă ceva mai rău decât HTC One însă carcasa din plastic favorizează undele radio. În cazul lui HTC One, aluminiul carcasei poate afecta comunicațiile în anumite situații. Telefonul taiwanez are o densitate puțin mai mare decât cea a rivalului (469 vs 441ppi) și o matrice Super LCD. Ecranul lui Galaxy S4 va afișa culori mai dense fiind de tip OLED și va consuma mai puțină energie.

Samsung Galaxy S4 este echipat cu un procesor cu 8 nuclee la 1.6GHz și grafică PowerVR SGX 544MP3. HTC pare ceva mai slab având un procesor Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 la 1.7GHz și grafică Adreno 320. Însă trebuie menționat că S4 nu va fi disponibil pe toate piețele în această configurație. În Statele Unite ale Americii, Galaxy S4 ar putea veni cu același procesor Snapdragon 600.

 

Samsung Galaxy S4 vs HTC One

Samsung Galaxy S4 vs HTC One

La capitolele memorie RAM, memorie flash și module de comunicații specificațiile sunt identice. În materie de senzori, S4 stă mult mai bine decât rivalul său, Samsung a montat pe lângă senzorii uzuali (accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă electronică) noi senzori precum: barometru, termometru, senzor de umiditate, senzor pentru gesturi. Având senzori mai performanți la dispoziție, dezvoltatorii au creat diverse aplicații pe care nu le puteți găsi pe alte terminale. Samsung Galaxy S4 poate avertiza utilizatorul că intră într-un mediu unde temperatura și umiditatea îi pot crea probleme de sănătate. Dacă mai este combinat cu o brățară specială, vândută care accesoriu, S4 devine un adevărat instrument medical de monitorizare.

Camera video a noului HTC One reprezintă o nouă abordare pe segmentul telefoanelor mobile și trebuie să mneționăm faptul că taiwanezii au avut curaj. Cu un senzor cu rezoluția de 4 megapixeli dar dimensiuni mult mai mari, One promite poze mult mai bune decât cele ce se pot realiza cu telefoanele actuale. Samsung Galaxy S4 a mers pe o cameră de 13 megapixeli pe care o să o vedem pe mai multe modele ce vor fi lansate în acest an.

Bateria lui Galaxy S4 este ceva mai mare (2,6Ah vs 2,3Ah) însă acest lucru nu înseamnă o autonomie mai îndelungată. HTC este destul de echilibrat și ar putea câștiga la acest capitol.

În concluzie vă putem spune că Samsung Galaxy S4 stă ceva mai bine decât HTC One, mai ales dacă alegeți varianta cu procesor octa-core. Despre Apple nu are sens să vorbim, nu a scos nimic nou iar iPhone 5 e complet depășit dacă îl comparăm cu Galaxy S4.

Prezentare video HTC One

Fotografii HTC One

Prezentare video oficială Samsung Galaxy S4

Fotografii Samsung Galaxy S4

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Game Pad pentru Galaxy

Odată cu noul Samsung Galaxy S4 au apărut noi accesorii mai practice și mai inteligente. Personal apreciez funcția de telecomandă...

Închide